به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از کیودو، در گزارش دوسالانه کنگره آمریکا، دولت ۷ کشور را در فهرست رصدکردن قرار داد که شامل چین، آلمان، مالزی، سنگاپور، کره جنوبی، سوئیس و تایوان است. براساس دادههای وزارت خزانه داری آمریکا ژاپن را برای نخستین بار از سال ۲۰۱۶ از این فهرست حذف کرد.
هنگامی که ژاپن در سپتامبر و اکتبر سال گذشته مداخلاتی در تبادل ارزی در راستای تلاش برای مقابله با کاهش بهای ین در برابر دلار انجام داد، یک مقام وزارت خزانه داری آمریکا در مصاحبه مطبوعاتی گفت دیگر لازم نیست ژاپن در فهرست تبادلات ارزی باقی بماند چراکه یکی از شاخصهای به کارگرفته شده در این فهرست مقاومت در برابر مداخله است.
این مقام آمریکایی هشدار داد به هرحال چنین مداخلاتی تنها باید در شرایط بسیار استثنایی و پس از مشاوره با سایر کشورها انجام شود. دولت آمریکا هیچ کدام از شرکای تجاری خود را به عنوان دستکاری کننده در مسائل ارزی انتخاب نمیکند.
در گزارش کنگره با اشاره به فقدان شفافیت پکن باتوجه به شاخصهای کلیدی سیستم ارز خارجی که آنرا به استثنایی در میان اقتصادهای مهم تبدیل کرده آمده است چین باید از نزدیک رصد شود.
در این فهرست دولت آمریکا از ۳ شاخص ارزیابی استفاده میکند تا کشورهایی که نرخ تبادلات ارزی را برای بدست آوردن مزیتهای تجاری به روشی ناعادلانه دستکاری میکنند شناسایی کند. این ۳ شاخص عبارتند از اندازه هرگونه مازاد تجاری با آمریکا، اندازه هرگونه مازاد ارزی به عنوان سهم تولید ناخالص داخلی و مقدار مداخله در بازارهای تبادل ارزی.
در گزارش سال ۲۰۲۲ آمده است ژاپن ۲ شاخص از این ۳ شاخص را رعایت نکرده است. تنها شاخص ژاپن که باقی مانده است حجم بزرگ مازاد تجاری با آمریکاست.