آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۸۴۳۱۱
رئیس پارلمان ترکیه:

پیوستن به ناتو رویای واهی سوئد است

رئیس پارلمان ترکیه گفت عضویت در ناتو برای سوئد که به وعده‌های خود عمل نکرده، یک رویا و امید واهی است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «نعمان کورتولموش» رئیس پارلمان ترکیه در مصاحبه با روزنامه «ملیت» این کشور که امروز دوشنبه (سوم ژوئیه) منتشر شد، گفت پیوستن به ناتو رویای واهی استکهلم است که تمایلی برای برآوردن خواسته ترکیه ندارد. 

او در اشاره به مذاکرات ۲۸ ژوئن ۲۰۲۲ بین سران ترکیه، فنلاند و سوئد با حضور دبیرکل ناتو که پیش از اجلاس سالانه این ائتلاف نظامی در مادرید برگزار شد، تاکید کرد: توافق سه‌جانبه [بین ترکیه، سوئد و فنلاند]وجود دارد. آن‌ها به اقدامات تحریک‌آمیز [حتی حالا که]از ما می‌خواهند عضویتشان را در ناتو تایید کنیم، دست می‌زنند. 

با موافقت ترکیه بعد از مخالفت‌های اولیه، فنلاند چهارم آوریل رسماً به ائتلاف نظامی غربی ناتو پیوست، اما در خصوص عضویت سوئد، قانونگذاران ترکیه از تصویب پروتکل مشابه خودداری کرده‌اند و خواستار آن هستند که استکهلم همه تعهدات تفاهم‌نامه مادرید مربوط به مبارزه با تروریسم را برای گرفتن تایید آنکارا اجرا کند. برای عضویت در ناتو موافقت همه این ائتلاف لازم است. 

رئیس پارلمان ترکیه افزود:، اما ترکیه کشوری است که به آنچه می‌گوید باور دارد. به هر آنچه می‌گوید و قول می‌دهد، عمل می‌کند. اما می‌خواهیم طرف‌های مقابل هم به حرف خود متعهد بمانند. عضویت در ناتو برای سوئد که به وعده‌های خود عمل نکرده است، یک رویای واهی است. 

او در ادامه گفت ترکیه با فشار شدیدی بر سر درخواست عضویت سوئد که «از سازمان‌های تروریستی حمایت می‌کند به آن‌ها پناه می‌دهد»، مواجه است. وی افزود: از طرف دیگر، ترکیه تا زمانی که خواسته‌هایش اجابت نشود، حتی یک قدم در این زمینه برنخواهد داشت. 

پیش‌تر یک منبع به خبرگزاری «اسپوتنیک» اعلام کرد «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه، دوشنبه (امروز) در نشست شورای وزیران، درخواست سوئد برای پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی را بررسی خواهد کرد.

آنکارا به شدت از سوئد برای دادن مجوز تظاهرات به حامیان پ‌ک‌ک و همچنین اهانت به کلام‌الله مجید انتقاد کرده است، اقدامی که بار دیگر اخیراً در این کشور تکرار شد. 

چهارشنبه (۲۸ ژوئن) «سالوان مونیکا» ۳۷ ساله تحت حفاظت پلیس سوئد یک نسخه از کتاب آسمانی مسلمانان را مقابل مسجد اصلی استکهلم به آتش کشید. پیش‌تر، اقدام مشابه در مقابل سفارت ترکیه در سوئد در ماه ژانویه، هفته‌ها اعتراضات مسلمانان، تحریم کالا‌های سوئدی و تداوم مخالفت ترکیه با عضویت سوئد در ناتو را در پی داشت. 

اقدام توهین‌آمیز اخیر در سوئد، واکنش کشور‌های مسلمان را در پی داشته است. رئیس‌جمهور ترکیه پنجشنبه (۲۹ ژوئن) به شدت از سوئد برای دادن مجوز هتک حرمت قرآن کریم انتقاد کرد. اردوغان در اظهاراتی تلویزیونی گفت: «بالاخره به غربی‌های گستاخ یاد خواهیم داد که اهانت به مسلمانان، آزادی اندیشه نیست».

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار