حضور محمدي زاده در اجلاس شوراي وزيران كنوانسيون كويت
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۸۴۳۵

حضور محمدي زاده در اجلاس شوراي وزيران كنوانسيون كويت

پانزدهمین اجلاس شورای وزیران کنوانسیون کویت، 19 تا 22 دی ماه سال جاري با حضور محمدی زاده، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور برگزار می‌شود.
به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، این اجلاس همزمان با سی امین نشست کمیته اجرایی و شانزدهمین نشست مجریان کمیته راهبردی در بندر جده عربستان سعودی انجام می شود.
 
وزاری محیط زیست کشورهای عضو این کنوانسیون و سازمان اجرایی آن (راپمی) شامل جمهوری اسلامی ایران و کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت، عراق، عمان، قطر و بحرین حضور دارند.
 
بازنگری تصمیمات اجــرایی پانزدهمین نشست راپمی
 
همزمان با سی امین نشست کمیته اجرایی و شانزدهمین نشست مجریان کمیته راهبردی در بندر جده عربستان سعودی برگزار خواهد شد که تصمیمات اجرایی پانزدهمین نشست راپمی بازنگری می شود.
 
رسیدگی به پیشنهاد ایران برای تاسیس مرکز پایش زیست محیطی در جزیره هرمز و همچنین بازنگری پیشنهادهای شانزدهمین نشست کارشناسی کمیته راهبردی و برنامه اجرایی کنوانسیون ها و بررسی مجدد مسائل مالی و فعالیت های پیشنهادی برای سال های 2011 و 2012 در دستور کار این اجلاس قرار دارد.
 
همچنین «سازمان منطقه ای حفاظت از محیط زیست دریایی» (راپمی) در سال 1358پس از «کنوانسیون کویت» ضمانت اجرایی پیدا کرد.
 
حوزه فعالیت و نظارت راپمی خلیج فارس و بخشی از دریای عمان است. این سازمان از زمان تشکیل، ضمن ارائه کمک های فنی به کشورهای عضو شامل جمهوری اسلامی ایران، امارات متحده عربی، بحرین، عراق، کویت، عمان، قطر و عربستان سعودی به اجرای کنوانسیون و پروتکل مربوطه و نیز پروژه های ارزیابی و مدیریتی زیست محیطی پرداخته است.
 
حفظ تنوع زیستی، تعیین اولویت های توسعه پایدار در منطقه، جلوگیری از آلودگی دریا، کنترل آلودگی های ناشی از تردد کشتی ها، مهار و مدیریت نشت های نفتی و مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی بخشی از فعالیت های راپمی برای حفاظت ا محیط زیست دریایی منطقه است.
 
پیشنهاد ایران برای تاسیس مرکز پایش زیست محیطی در جزیره هرمز
 
کنوانسیون کویت ضمن موافقت با پیشنهاد ایران برای تاسیس مرکز پایش زیست محیطی در جزیره هرمز، این موضوع را در دستور کار اجلاس قرار داد. در آستانه برگزاری پانزدهمین اجلاس «شورای وزیران کنوانسیون کویت»، جمهوری اسلامی ایران با هدف نظارت وکنترل تخریبها و مشکلات زیست محیطی در منطقه خلیج فارس، پیشنهاد تاسیس مرکز پایش زیست محیطی در جزیره هرمز را به کنواسیون مذکور ارائه داده است، که با استقبال و موافقت این کنواسیون مواجه شد.
 
کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست کشور بر این باورند که منطقه خلیج فارس، به سبب عمق کم، زمان ماندگاری طولانی آب و تغییرات اقلیمی نسبت به هرگونه دستکاری انسانی حساس است، هم اکنون این منطقه با مشکلات و ضایعات زیست محیطی فراوانی روبروست که بخش اصلی آن ناشی از فعالیت های انسانی برای ایجاد جزایر مصنوعی و نشت نفت در برخی از قسمتهای این منطقه است.
 
این اقدامات در حالی صورت پذیرفته که ارزیابی های زیست محیطی انجام شده از سوی کشورهای مجری جامع و کامل نبوده و اقدامات مشابه نیز در حاشیه خلیج فارس درحال گسترش است که آثار مخرب این پروژه ها محیط زیست منطقه را تهدید می کند./انتهاي پيام/
پربازدیدترین آخرین اخبار