به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، از زمان روی کار آمدن افراطیترین کابینه تاریخ رژیم صهیونیستی، هر روز شاهد ابعاد و روندهای جدیدی از مقاومت در این منطقه هستیم که از نظر «کمی» و «کیفی» برجستهتر و متفاوت از گذشته است.
از لحاظ «کمی»، گروههای مقاومت در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی، اقدام به «تشدید عملیات» در کرانه باختری کردهاند. از سال ۲۰۲۲ تا کنون، مرگبارترین مقطع زمانی ثبت شده برای صهیونیستها در کرانه باختری از زمان پایان انتفاضه دوم فلسطین در سال ۲۰۰۵ محسوب میشود.
به عنوان مثال، در نیمه نخست سال جاری میلادی ۱۶۷ مورد تیراندازی به سمت اهداف صهیونیستی در کرانه باختری انجام شده است. این درحالی است که در مدت مشابه سال گذشته، ۵۳ مورد تیراندازی در این منطقه به وقوع پیوسته بود. تعداد «عملیات استشهادی» بهقدری افزایش پیدا کرده است که در بعضی روزها به ۱۵ مورد میرسد. هیچ کس به اندازه خود صهیونیستها از پیامدهای واقعی انجام چنین حجمی از عملیات روزانه مطلع نیست!
از نظر «کیفی» نیز، شاهد به کارگیری روشها و تاکتیکهای جدید عملیاتی توسط گروههای مقاومت هستیم که با کمترین هزینه، بیشترین خسارات و تلفات را به رژیم صهیونیستی تحمیل میکنند. به عنوان مثال، برای نخستین بار در هفتههای اخیر، مجاهدان فلسطینی اقدام به استفاده از «تلههای انفجاری» علیه نظامیان و خودروهای زرهی صهیونیستی کرده اند که بهنوعی یادآور عملیات آزادسازی جنوب لبنان است. بستههای انفجاری برای بار اول در عملیات آزادسازی جنوب لبنان توسط حزبالله مورد استفاده قرار گرفت.
این علاوهبر شلیک موشک از نقاط مختلف از جمله اردوگاه جنین است که در اثر آن، تاکنون چندین پهپاد جاسوسی سرنگون شده است! شلیک موشک از جنین که سالهاست تحت محاصره شدید اقتصادی و نظامی قرار دارد، تحول مهمی بوده و قطعاً حاوی «پیامهای بسیار مهمی» برای رژیم صهیونیستی است!
تشدید عملیات گروههای مقاومت اسلامی، قطعاً برای رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطینی «پیامدهای قابل توجهی» دارد که به برخی از مهمترین آنها اشاره میشود:
یک؛ شاید مهمترین پیامد تحولات جاری در کرانه باختری که با تشدید عملیات مقاومت اسلامی همراه شده است، کارکرد دوگانه آن باشد؛ به این معنا که تحولات مذکور برای رژیم صهیونیستی یک «تهدید موجودیتی» است که بخش عمدهای از «نظام محاسباتی» دستگاهها و نهادهای نظامی، امنیتی و سیاسی رژیم را بههمریخته و بنا بر اذعان سران دستگاه اطلاعاتی کنونی و سابق اسرائیل، شاکله رژیم را با خطر «فروپاشی» مواجه کرده است. در مقابل، برای مقاومت اسلامی فلسطین، یک نقطه «امیدبخش» و «رهایی» است. کرانه باختری امروز بزرگترین صحنه «قدرتنمایی»، نمایش بازدارندگی راهبردی و انسجام گروههای مقاومت فلسطین است که در ۷۵ سال گذشته بیسابقه است.
دو؛ تحکیم «وحدت میدانی»، پیامد بعدی تحولات اخیر در کرانه باختری است. وحدت میدانی در عین حال که روند پیشبرد راهبردهای مقاومت در کرانه باختری را تسریع و تسهیل کرده است، تشدید عملیات گروههای متحد فلسطینی و دستاوردهای ناشی از آن نیز، باعث تحکیم و تثبیت ایده «وحدت میدان» در فلسطین شده است.
از سال ۲۰۲۲ که روند درگیریها در کرانه باختری تشدید شده است، گروههای مقاومت اسلامی از جناحهای مختلف شروع به همکاری و ائتلاف تحت فرماندهی واحد کردهاند. از این لحاظ، گروههای مقاومت اسلامی امروز در وضعیت مطلوبی از نظر «وحدت میدانی و عملیاتی» قرار دارند. دیگر از جناحبندیهای سابق که بعضا به آرمان واقعی فلسطین و روند مبارزات ضدصهیونیستی لطمه وارد میکرد، خبری نیست و اختلافات کنار گذاشته شده است.
سه؛ افزایش سطح «آسیبپذیری» رژیم صهیونیستی و «کاهش توان بازدارندگی» آن، پیامد بعدی تحولات اخیر است. در دو سال اخیر، توان بازدارندگی رژیم صهیونیستی رابطه معکوسی با روند تحولات میدانی در کرانه باختری پیدا کرده است. حتی صهیونیستها هم به این مسأله پی بردهاند که هر اندازه اوضاع میدانی در کرانه باختری تشدید و متشنج میشود، آسیبپذیری رژیم هم بیشتر میگردد؛ همچنانکه چندی پیش عاموس یادلین رئیس سابق بخش اطلاعات نظامی اسرائیل (امان) در گفتگو با شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی بر آن اذعان داشته است.
چهار؛ بر اثر تشدید روند عملیات گروههای مقاومت در کرانه باختری، رژیم صهیونیستی عملاً در وضعیت «انفعال» و «استیصال» قرار گرفته و ابتکار عمل و کنشگری را از دست داده است. جالب است که عملیات موسوم به «موجشکن» که رژیم صهیونیستی از ماه مارس سال ۲۰۲۳، برای رهایی از وضعیت موجود در کرانه باختری آغاز کرده و تقریباً روزانه به کرانه باختری یورش میبرد، نتایج کاملاً معکوسی داشته است!
در حال حاضر، کرانه باختری «فعالترین» و «مهمترین» جبهه علیه رژیم صهیونیستی است. منشأ هر عملیات استشهادی که در اراضی اشغالی انجام میشود، در کرانه باختری به ویژه شهرهای جنین و نابلس است.
تبدیل کرانه باختری به مرکز مقاومت در فلسطین اشغالی و «تسلیح و تجهیز» آن، یکی از اهداف مهم و راهبردی جبهه مقاومت اسلامی در فلسطین و خارج از آن است که امروز تا حد زیادی تحقق یافته و مورد تایید و تاکید جمهوری اسلامی ایران نیز است. این دیدگاه برای نخستین بار توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۲۳ جولای سال ۲۰۱۴ (۱ مرداد ۱۳۹۳) مطرح شد.
کرانه باختری امروز به یک «محور تعیینکننده» در فلسطین و منطقه تبدیل شده است. این نه یک تحلیل، بلکه واقعیتی مبتنی بر دادههای میدانی، اطلاعاتی، امنیتی، سیاسی و … است که «سرنوشت نهایی» نبرد فلسطین و رژیم صهیونیستی در کرانه باختری تعیین میشود. این منطقه که «عمق استراتژیک» جبهه مقاومت اسلامی در رویارویی با صهیونیستهاست، نقش کلیدی در نابودی رژیم جعلی اسرائیل خواهد داشت.
حضور و تمرکز بیش از ۷۰ درصد قوای نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری که تنها ۲۰ درصد خاک فلسطین اشغالی را تشکیل میدهد، گواهی بر اهمیت و نقش حیاتی این منطقه در تحولات آتی مربوط به فلسطین است. برای همین است که رژیم صهیونیستی از طرق نرمافزاری و سختافزاری اعم از جنگ شناختی، توسعه شهرکسازی، طراحی عملیات نظامی، یورش نظامی و … به دنبال مهار کنترل اوضاع کرانه باختری است؛ این در حالی است که برخلاف هدف گذاری و تلاش صهیونیستها، نبض تحولات کرانه باختری در دست فلسطینیهاست.
منبع: شورای راهبردی روابط خارجی