به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پاتریک پویان، مدیرعامل شرکت «توتال انرژی» در سخنرانی در نشست اقتصادی «Aix-en-Provence» هشدار داد، اتحادیه اروپا ممکن است زمستان امسال با محدودیتهای عرضه گاز مواجه شود.
توتالانرژی، یکی از ۶ شرکت بزرگ نفتی جهان است که در ۳۰ کشور شعبه دارد. این شرکت در حوزه صنایع نفت و گاز، فعالیت میکند.
به گفته پویان، حتی اگر مخازن ذخیرهسازی در این منطقه، در آغاز فصل استفاده از وسایل گرمکننده کاملا پر باشد، ممکن است برای تمام فصل سرد کافی نباشد.
وی هشدار داد: «در مورد گاز، تاسیسات ذخیرهسازی در ماه اکتبر پر خواهد شد، اما اگر زمستان در اروپا سرد باشد، این ذخایر در این قاره برای تامین تقاضا در طول زمستان کافی نخواهد بود.»
مدیرعامل شرکت «توتال انرژی» خاطرنشان کرد، اگرچه این لزوما به این معنی نیست که اتحادیه اروپا با کمبود گاز مواجه خواهد شد، بلکه این اتحادیه احتمالا مجبور خواهد شد تا منابع اضافی را با قیمتهای بالاتر وارد کند.
وی توضیح داد، در بازاری که همه چیز به عرضه و تقاضا بستگی دارد، هیچ قیمت دوستانهای وجود ندارد.
به دنبال درگیری روسیه و اوکراین، اتحادیه اروپا تلاش کرد تا وابستگی خود به گاز روسیه را کاهش دهد. روسیه تقریبا نیمی از واردات گاز اتحادیه اروپا را تامین میکرد.
در نتیجه، دولتهای اروپایی واردات گاز طبیعی مایع (الانجی) را افزایش دادند که بیشتر آن از آمریکا انجام میشود. پویان گفت، اتحادیه اروپا در سال گذشته میلادی، ۶۴ درصد صادرات الانجی آمریکا را به خود اختصاص داد که بیش از ۲ برابر رقم سال ۲۰۲۱ بوده است.
این مدیر بخش انرژی تصریح کرد، انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا ممکن صادرات الانجی (به اروپا) را به خطر بیندازد چراکه برای جلوگیری از افزایش قیمت سوخت در بازارهای داخلی ممکن است صادرات محدود شود.
وی هشدار داد: «اگر جمهوریخواهان تصمیم بگیرند که صادرات را متوقف کنند، یک خطر بزرگ به وجود میآید.»
پویان خاطرنشان کرد، عاقلانه است برای جلوگیری از کمبود در زمستان به صرفهجویی در انرژی به ادامه دهیم.»
«ما باید به صرفهجویی در انرژی ادامه دهیم. فرانسه پارسال توانست به علت قیمتهای بالای انرژی، ۱۵ درصد صرفهجویی کند. وقتی شما با قیمتهای بسیار بالا مواجهید، شروع به صرفهجویی میکنید. اکنون چالش این است که چگونه این تلاشها را برای پیشگیری از بحران بعدی ادامه دهیم.»
پس از درگیری روسیه و اوکراین و کاهش صادرات گاز روسیه به اروپا و تحریمهای این اتحادیه علیه نفت و گاز روسیه، کشورهای اروپایی به شدت با کمبود منابع انرژی و قیمتهای بالا مواجه شدند و تلاش کردند تا تغییر منابع تامین و صرفهجویی این بحران را از سر بگذرانند.
هفته گذشته، موسسه «ریستاد انرژی» با توجه میزان پُر بودن ذخایر گازی اروپا در مدت مشابه سال گذشته، گزارش داد که اتحادیه اروپا ممکن است تاسیسات زیرزمینی گاز طبیعی خود را زودتر از موعد مقرر پُر کند.
بر اساس گزارش مشاوران مستقر در نروژ، ذخایر گاز اروپا تا ۲۵ ژوئن حدود ۷۶ درصد پر بود، در حالی که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۵۶ درصد بوده است.
اما عین حال رویترز گزارش داد، اتحادیه اروپا از ابتدای امسال ذخیرهسازی را آغاز کرد، اما به دلیل تقاضای بالای مصرفکنندگان صنعتی، به تازگی جریان گاز ورودی به این مخازن کاهش یافته است.