آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۷۸۲۷

جزییات برنامه‌های بورس کالا برای ورود به بازار رمزدارایی

بررسی‌ها و رایزنی‌های اولیه برای راه‌اندازی صندق‌های قابل معامله مبتنی بر رمز ارز انجام شده و توکن مبتنی بر کالا‌ها به عنوان یک رمزدارایی جدید در دستور کار قرار گرفته است.
جزییات برنامه‌های بورس کالا برای ورود به بازار رمزدارایی

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو از بازار سرمایه، در شرایطی که بازار رمزارز‌ها با چالش‌های متعددی در بستر‌های غیررسمی رو‌به‌رو است، بورس کالا با ورود به حوزه بلاک‌چین در قالب دو طرح نوآورانه، گام‌های عملیاتی برای ایجاد بستری امن، قانون‌مند و قابل اعتماد برای سرمایه‌گذاران برداشته است.

معین محمدی‌پور، مدیر مطالعات اقتصادی و امور بین‌الملل بورس کالا در این باره گفت: بورس کالا برای بهره‌گیری از مزایای فناوری بلاک‌چین، دو رویکرد را در دستور کار قرار داده است.

وی گفت: در رویکرد اول، بورس کالای ایران قصد دارد به منظور پاسخ به نیاز سرمایه‌گذاران، پس از کسب مجوز‌های لازم، صندوق‌های قابل معامله مبتنی بر رمزارز را معرفی کند که در این خصوص بررسی‌ها و رایزنی‌های اولیه صورت گرفته و زمینه فنی برای اجرای این طرح نیز فراهم است.

وی تأکید کرد: با توجه به حساسیت موضوع و پیچیدگی این بازار، تصمیم‌گیری در خصوص ابعاد این مسأله نیازمند کسب تاییدیه‌های لازم از سازمان بورس و اوراق بهادار و متولیان این حوزه است که در اولویت بورس کالا قرار گرفته است.

مزایای صندوق مبتنی بر رمز ارز

محمدی‌پور، در تشریح مزایای این رویکرد توضیح داد: تسهیل انجام معاملات مبتنی بر رمزارز برای کاربران، تضمین امنیت معاملات، کاهش هزینه‌های معاملات رمزارز‌ها و هم‌چنین کاهش ریسک ذخیره‌سازی رمزارز از مهمترین مزایای راه‌اندازی این بازار است که از طریق معامله واحد‌های صندوق‌های مبتنی بر گواهی سپرده رمزارز حاصل خواهد شد.

مدیر مطالعات اقتصادی و امور بین‌الملل بورس کالا افزود: دقت به این نکته بسیار مهم است که علاوه بر انتفاع عموم مردم از راه‌اندازی این بازار، نهاد سیاست‌گذار پولی نیز از اجرای این طرح منتفع خواهد شد.

به گفته وی، با راه‌اندازی صندوق‌های مبتنی بر رمزارز، عملا رمزارز کارکرد ابزار پرداخت خود را از دست داده و تنها به منزله ابزار سرمایه‌گذاری جدیدی برای معامله‌گران این حوزه تلقی خواهد شد و از این حیث، حاکمیت ریال تقویت می‌شود.

راه‌اندازی توکن مبتنی بر کالا با زعفران

محمدی‌پور، راه‌اندازی توکن مبتنی بر کالا‌ها به عنوان یک رمزدارایی جدید را رویکرد دوم ذکر کرد و گفت: بورس کالا در فاز پایلوت برای اجرای این طرح، توکن زعفران را مدنظر قرار داده است. اجرای این طرح نیازمند برقراری زیرساخت‌های فنی و مقرراتی جدید است و پیش‌نیاز‌هایی دارد که باید به تدریج حاصل شود و مسیر پیشبرد و اجرایی‌سازی طرح تسهیل شود.

وی ادامه داد: از جمله مهمترین مزایای این طرح آن است که تامین مالی به خصوص در حوزه کشاورزی، در بازار توکن می‌تواند به صورت غیرمتمرکز انجام شده و سرمایه‌های جدیدی به سمت بازار این محصول استراتژیک جذب شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار