به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمد عباس زاده معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران صبح یکشنبه در کارگروه بهبود بهره وری تغذیه دام و طیور استان با بیان اینکه ۷۰ درصد هزینههای تولید دام و طیور مربوط به تغذیه و خوراک است، گفت: استفاده از بقایای زراعی، باغی و صنایع تبدیلی در تغذیه دام و طیور ضروری است.
وی افزایش قیمت نهادههای دامی، استفاده از بقایای زراعی، باغی و صنایع تبدیلی در تغذیه دام و طیور را ضروری دانست و افزود: استفاده از بقایای زراعی، باغی و صنایع تبدیلی در تغذیه دام و طیور وابستگی به واردات نهادههای دامی را کاهش میدهد.
عباس زاده با اشاره به اینکه ۳۰ درصد محصولات کشاورزی در مراحل مختلف از بین میرود، گفت: مقدار پسماند و ضایعات محصولات زراعی استان در سال زراعی قبل بیش از ۷۸۳ هزار تن و محصولات باغی ۲۲۷ هزار تن بوده است.
وی با تاکید بر ایجاد زنجیره تأمین و ارزش در بخش تولیدات دامی، گفت: برای استمرار تولید و تأمین امنیت غذایی و کاهش سطح وابستگی به واردات نهادههای دام و طیور، استفاده از گیاهان جایگزین برای تولید علوفه با نیاز آبی کم و مقاوم به خشکی جهت استفاده در جیره دام، استفاده بهینه از ضایعات و بقایای کشاورزی در خوراک دام با همکاری و بکارگیری از اساتید دانشگاهی، مراکز تحقیقاتی و صاحبنظران، اتحادیهها و تشکلها و کشت پاییزه گیاهان علوفهای پس از برداشت برنج در اراضی شالیزاری ضروری و اجتناب ناپذیر است.