آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۶۶۵۶۷
گزارش|

فعالیت یک معدن زندگی مردم «روستا گزه» را تحت الشعاع قرار داده‌است / روستائیان مجبور به فروش دام‌ها شدند

در روستای گزه شهرستان بستک استان هرمزگان، یک معدن گچ در چند ماه گذشته بدون توجه به زندگی مردم روستا به بهره برداری رسیده است و زندگی آنان را تحت الشعاع قرار داده است.

فعالیت یک معدن زندگی مردم «روستا گزه» را تحت الشعاع قرار داده‌است / روستائیان مجبور به فروش دام‌ها شدند

گروه استان‌‍‌ها خبرگزاری دانشجو، محمدحسین لک؛ در کشور ایران معادن بسیاری وجود دارد که یکی از ظرفیت‌های بی نظیر کشور است و باعث ایجاد اشتغال پایدار و افزایش درآمد ملی می‌شود، اما در برخی از موارد فعالیت معادن اثرات سوء بر محیط زیست و زندگی افراد محلی دارد.

یکی از مصادیق این بحث در روستای گزه شهرستان بستک استان هرمزگان اتفاق افتاده است، جایی که در ضلع شرقی این روستا معدن گچ در چند ماه گذشته بدون توجه به زندگی مردم روستا به بهره برداری رسیده است و زندگی آنان را تحت الشعاع قرار داده است.

معیشت حدود ۸۰۰ نفر از مردم روستای گزه با دامداری و کشاورزی می‌گذرد که مسئله تامین آب برای امرار معاش مردم اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل است که چند سال گذشته سد کوچکی در بالادست روستا برای ذخیره آب رودخانه‌ها فصلی زده شده است.

اما در بالای این سد معدن گچ شروع به فعالیت کرده است و طبق تصاویر دریافتی خبرگزاری دانشجو، در همان روز‌های اول بهره برداری معدن، مقدار زیادی خاک و گچ در آب سد روانه شده است که باعث کدر شدن آب سد شد که در تصاویر مشهود است.

 

کد ویدیو


پس از بهره برداری اولیه نیز به طور دائم گچ و خاک از معدن در آب سرازیر می‌شود که روانه شدن این آب به سوی مزارع کشاورزی مردم منطقه باعث از بین رفتن محصولات شده است.

 

کد ویدیو


در بالادست سد روستا هم منطقه‌ای برای چراگاه دام‌های روستای گزه و روستای دهنو به عنوان روستای مجاور وجود داشت که به محض بهره برداری از معدن گچ، چراگاه دام‌های روستائیان هم از بین رفت.

یکی از اهالی محلی روستای گزه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو درباره تبعات احداث این معدن گفت: در منطقه ما آب کافی برای کشاورزی وجود ندارد و دولت زحمت کشید و یک سد در روستا احداث کرد و بالای آن سد هم چراگاه دام‌ها بود که بعد از بهره برداری از معدن مجبور شدم دام‌ها خودم را به ضرر بفروشم.


طبق اعلام بنیاد مسکن نیز قرار بود زمین‌هایی اطراف این سد برای سکونت به روستائیان واگذار شود که به دلیل گردوخاک و ریزگرد‌های حاصل از بهره برداری معدن گچ، امکان زندگی در منطقه وجود ندارد.

در اطراف معدن نیز هفت آب انبار برای ذخیره سازی آب مورد نیاز مردم سال‌ها پیش ساخته شده است با احداث این معدن و انفجار برای استخراج معدن، این آب انبار‌ها دچار آسیب و ترک خوردگی شده اند.

 

کد ویدیو

 

فعالیت این معدن با مجوز منابع طبیعی استان صورت گرفته است که متاسفانه آن چیزی که مشهود است نشان میدهد که در احداث و بهره برداری از این معدن، محیط زیست دچار خدشه شده است و آب که اساسی‌ترین نیاز روستائیان برای امرار معاش از طریق دامداری و کشاورزی است در این روستا آلوده شده و معیشت مردم به خطر افتاد است.

 

کد ویدیو

 

فراموش نکنیم که روستا‌ها در کشور ما بیشتر تولید مواد غذایی را دارا هستند که پایه این تولید در بحث تامین آب است و آلوده شدن آب کشاورزی یا دامداری یعنی نابودی دسترنج کشاورز و از بین رفتن امنیت غذایی در کشور که متاسفانه این اتفاق را در روستا‌های دیگر کشور نیز شاهد بودیم.

خبرگزاری دانشجو همواره سعی بر پیگیری مشکلات زیست محیطی و کشاورزی در نقاط مختلف کشور داشته است و نسبت به فعالیت آسیب زننده این معدن نیز پیگیری‌هایی را خواهد داشت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار