گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، گفتگو پیرامون ساخت بیمارستان مادر و کودک ۵ ماهی است که نقل محافل کوچک و بزرگ استان خراسان شمالی شده است؛ بیمارستانی با بودجه نقدی که هنوز اندرخم کوچه اول است.
جانمایی زمین مشکلی است که مسئولان شهری بجنورد از انجام آن سر باز میزنند؛ علت آن هم حساسیت مکان انتخابی برای این بیمارستان است، زیرا دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرده بنا ندارد این بیمارستان را همانند بیمارستان امام حسن(ع) چند کیلومتر خارج از شهر بسازد. ماههاست این موضوع توسط کارشناسان، فعالان اجتماعی و اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته، اما تا حالا نتیجهای در بر نداشته است.
بیشتر بخوانید:
در این بین یکی از عوامل بی نتیجه بودن مذاکرات دانشگاه علوم پزشکی، راه و شهرسازی، شورای شهر و شهرداری را میتوان انفعال معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی دانست؛ این مجموعه که مشخصا وظیفه هماهنگی همین نوع مسائل را دارد، آن طور که باید و شاید خود را در وسط میدان تعریف نکرد.
مهدی رشیدی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار پس از ۳ ماه تبادل نظر میان دستگاههای اجرایی و افزایش اختلافات، نهایتا ۲۱ خرداد ماه جلسهای با حضور مدیران برگزار کرد. جلسهای کوتاه که حتی مدیران فرصت چندانی برای بیان نظرات تخصصی خود نداشتند.
در این جلسه که موارد ابتدایی جانمایی زمین که ۳ ماه از بیان آن در رسانهها میگذشت، مطرح میشد، معاون استاندار بدون هیچ گونه بررسی بیشتر دستور داد تا صبح فردا تکلیف زمین مشخص شود.
هرچند صبح فردای آن روز هم خبری از جانمایی بیمارستان نبود، اما بالاخره اداره کل راه و شهرسازی زمینی در شهرک گلستان و همجوار با یک مجموعه نظامی را پیشنهاد داد.
این زمین که حداقلهای شرایط ساخت بیمارستان را ندارد همان ابتدا از سوی علوم پزشکی و وزارت بهداشت رد شد؛ علت اصلی آن هم مجاورت با محیط نظامی بود، زیرا طبق دستورالعملهای ساخت بیمارستان که وزارت بهداشت معین کرده، این همجواری یک ممنوعیت است.
در این بین شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی سعی کرد وظیفه روی زمین مانده معاون عمرانی را اجرایی کرده و دستگاههای متولی را دور یک میز جمع کند.
این مراسم با حضور شهردار، رئیس شورای شهر و چند تن از اعضا، نماینده راه و شهرسازی و تعدادی دیگر از مسئولان برگزار شد؛ اما جالبتر آنکه معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار باز هم به این جلسه وارد نشد؛ طبق گفته دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان، احتمال وجود چالش عامل عدم حضور معاون در این جلسه بود.
با همه این توصیفات، اما همچنان زمین مورد نظر بیمارستان تعیین تکلیف نشده است؛ هرچند معاون عمرانی چندی پیش در گفتگو با رسانهها اعلام داشت: مباحث مربوط به زمین بیمارستان مادر و کودک بجنورد تمام شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی تصریح کرد: زمینهای مورد نظر نهاد متولی یعنی بوستان شهربازی و شهرداری منطقه ۱ دیگر مورد بحث نیست.
وی در ادامه افزود: زمین معرفی شده توسط اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی در شهرک گلستان شهر بجنورد جهت ساخت بیمارستان مادر و کودک محل نهایی است.
رشیدی خاطر نشان کرد: توسعه زیرساختهای درمانی یکی از مطالبات مردم است که دولت سیزدهم با تمام توان در راستای تحقق آن تلاش میکند.
این اظهارات در حالی انجام شده که زمین مد نظر به دلیلی که پیشتر عنوان شد، عملا شرایط حداقلی ساخت بیمارستان را ندارد؛ از سوی دیگر دانشگاه علوم پزشکی که متولی ساخت بیمارستان است همچنان به دنبال جایابی مکان دیگری است و رئیس دانشگاه بارها عنوان داشته در صورت عدم تعیین تکلیف زمین، بیمارستان تخصصی مادر و کودک در مجاورت بیمارستان امام حسن ساخته خواهد شد.
موضوع دیگر پایان مهلت جانمایی بیمارستان است؛ اگر تا شهریور ماه این موضوع به نتیجه نرسد و عملا کلنگ ساخت بیمارستان بر زمین نخورد، بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی مصوب شده برای این بیمارستان برگشت خواهد خورد و به این ترتیب فرصتی دیگر برای استان از دست خواهد رفت.
اینک فرصت زیادی تا پایان مهلت قانونی تعیین تکلیف زمین باقی نمانده است؛ و با توجه به اینکه معاون عمرانی استاندار عملا تعیین تکلیف زمین را نهایی شده میپندارد، بعید است در این بازه زمانی نیز اتفاق قابل اعتنایی رخ دهد و با این تفاسیر باید عنوان کرد که فرصت توسعه دیگری از خراسان شمالی دور خواهد شد.