به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو از وبگاه news ۲۴، پَندور در یک نشست خبری گفت: «بسیار اشتباه» است که فرض کنیم آفریقای جنوبی طرفدار روسیه یا ضد غرب است.
انتظار میرود ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، پس از دعوت سیریل رامافوسا، رئیسجمهور آفریقای جنوبی، در نشست آتی بریکس شرکت کند. روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا به شدت خصمانه است.
در دهه ۱۹۵۰ میلادی، آمریکا با حمایت از کودتا، محمد مصدق، اولین نخستوزیر منتخب مردم ایران را به دلیل تلاش برای ملی کردن نفت این کشور برکنار کرد. از آن پس، روابط دو کشور خصمانه است؛ ضمن اینکه ایران درگیر تحریمهایی است که آمریکا به بهانه غنیسازی اورانیوم و ساخت سلاح اتمی، برای این کشور اِعمال کرده است.
پَندور گفت که ایران یکی از ۶۷ کشوری است که رامافوسا آنها را «با اتفاق نظر رهبران بریکس» دعوت کرده است؛ وی همچنین تأکید کرد: شرکای تجاری آفریقای جنوبی در غرب برای «پیشرفت اقتصادی» این کشور «بسیار مهم» هستند؛ بنابراین، فکر نمیکنم ما به سازمانی بپیوندیم که مخالف یکی یا طرفدار دیگری باشد. هیچیک از اقدامات ما برای دشمنی با کسی نیست.
پَندور افزود:ما به جهانی معتقدیم که در آن کشورها برای دستیابی به مصلحت عموم با یکدیگر همکاری میکنند.
ایران در ژوئن سال گذشته رسماً برای پیوستن به بریکس درخواست داد.
پَندور گفت: چین گفتگوهای بریکس پلاس را برای «گسترش دایره دوستان بریکس و تبدیل آن به تأثیرگذارترین بستر برای همکاری آنها» آغاز کرده است.