آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۹۱۰۸۲
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خبر داد:

میزان تولید نفت ایران تا پایان تابستان به ۳.۵ میلیون بشکه در روز می‌رسد

مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران گفت: فاز ۱۱، از سال ۱۳۷۹ درگیر مذاکرات بود. بعد از ۲۰ سال تاخیر در ۲۰ ماه آن را به مرحله تولید رساندیم. در حال حاضر آماده تولید از این فاز هستیم و در اولین فرصت به صورت رسمی اعلام می‌کنیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محسن خجسته‌مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت صبح امروز چهارشنبه ۱۸ مرداد ماه در نشست خبری، درباره عملکرد شرکت ملی نفت ایران گفت: وقتی وارد دولت سیزدهم شدیم، تصمیم گرفتیم قوی باشیم و اشتباهاتی که دیگران را بخاطر آن نقد می‌کردیم، مرتکب نشویم. راهبردها، اهداف و سیاست‌ها را به عنوان اسناد بالادستی کنار هم قرار دادیم.

معاون وزیر نفت درباره فاز ۱۱ گفت: نظر ما این بود که خیلی سریع باید تصمیم گیری، برنامه‌ریزی و اجرا کنیم. اولین تصمیم را در مهرماه سال ۱۴۰۰ گرفتیم که مربوط به فاز ۱۱ بود. اینکه باید ظرف مدت دو سال از فاز ۱۱ گاز تولید کنیم. برای فاز ۱۱ قبل از این کار‌هایی انجام شده بود اما کامل نبود. فاز ۱۱ در نقطه صفر مرزی است. این فاز از سال ۱۳۷۹ درگیر مذاکرات بود. بعد از ۲۰ سال تاخیر در ۲۰ ماه آن را به مرحله تولید رساندیم.

وی عنوان کرد: اگر شرکت فرانسوی توتال می‌خواست این کار را انجام دهد، شش سال باید می‌گذشت تا تمام چاه‌ها را با هم به تولید می‌آورد. این برای ما سیاست درستی نبود، چون باید ناترازی را تحمل می‌کردیم. تصمیم گرفتیم جکت و سکوی بعدی را بسازیم. این کار منحصر به فرد بود به دلیل اینکه تا قبل از آن کسی این کار را انجام نداده بود.

خجسته‌مهر با بیان اینکه در حال حاضر مهم‌ترین پروژه راهبردی، فشار افزایی است ادامه داد: فاز ۱۴ را که در دولت قبل برای آن زحمت کشیده شده بود را کامل کردیم. از فاز ۱۶ باید ۲۸ میلیون متر مکعب گاز عبور می‌کرد. خط لوله مشکل داشت و ۱۴ میلیون متر مکعب از آن عبور می‌کرد که همان را هم از دست دادیم. تصمیم گرفتیم یک خط جدید راه‌اندازی کنیم که انشاالله تا قبل از زمستان فاز ۱۶ به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره وضعیت تولید و صادرات نفت و میعانات گازی ادامه داد: به توفیق الهی صادرات نفت را از بعد از ورود به دولت، به دو برابر رساندیم. تا یک هفته دیگر ۱۵۰ هزار بشکه نفت صادراتی، به تولید نفت کشور اضافه می‌شود و تا پایان شهریور وارد کانال سه و نیم میلیونی می‌شویم. در بخش میعانات گازی، ۸۷ میلیون بشکه، روی آب ذخیره داشتیم و هزینه اجاره سالانه کشتی‌ها، ۴۵۰ میلیون دلار بود. امروز تمامی ذخایر ما فروخته شده و این اتفاق ارزشمندی است.

وی در پایان گفت: در بحث قرارداد‌ها نیز مجموعا مذاکراتی که در حال حاضر انجام می‌دهیم و به تدریج به قرارداد می‌رسند، ۶۰ میلیارد دلار ارزش دارد. تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله داریم. همیشه باید یک افق بلندتر را تعریف و در حد توان برای رسیدن به آن تلاش کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار