به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از موازین نیوز، وزارت منابع آب عراق به دلیل کمبود آب این کشور تصمیم به توقف کشت برنج و ذرت از طرح تابستانه کشاورزی در این کشور گرفته و متعهد شده که کشت این دو محصول با استفاده از فنآوریهای نوین آبیاری از سر گرفته خواهد شد.
«عون ذیاب عبدالله» وزیر منابع آب عراق گفت: گفت فصل کشت برنج در عراق که از پانزدهم ماه مه (۲۵ اردیبهشت ماه) با سطح بسیار محدود ۳۵۰۰ دونم در استان نجف و ۲۵۰۰ دونم در استان دیوانیه آغاز شده بود، حالا دیگر به پایان رسیده است. (دونم واحد اندازه گیری سطح زمین است که معمولا در امپراطوری سابق عثمانی استفاده میشد. در عراق هر دونم معادل ۲۵۰۰ متر مربع است.
وی افزود:: امسال تصمیمی برای جلوگیری از کشت برنج و ذرت گرفته شده است و امید است در فصل آینده از روشهای نوین آبیاری در کشت برنج استفاده شود چرا که در سال جاری شاهد کاهش منابع آب بودیم که منجر به کاهش سطح زیر کشت شد.
ذیاب بر لزوم حرکت به سمت استفاده از سیستمهای آبیاری نوین از طریق آبیاری قطرهای و پایه ثابت تاکید کرد و گفت: در صورت تحقق این مهم، ثروتهای مهم استراتژیک و اقتصادی برای ما فراهم میشود و مصرف آب اختصاص یافته به کشاورزی کاهش و تولیدات کشاورزی افزایش مییابد.
برای چهارمین سال متوالی، عراق، پنجمین کشور متاثر از تغییرات اقلیمی در جهان بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، با خشکسالی مواجه است.
بارندگی کم، همراه با مدیریت ضعیف منابع آب، منجر به خشکسالی طولانی مدت در عراق شده است.
وزارت منابع آب عراق گفته که سطح آب بخصوص در دو رود اصلی عراق، دجله و فرات در سال جاری به پایینترین سطح خود رسیده است.
جولای گذشته، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) هشدار داد که باتلاقهای تاریخی جنوب عراق (منطقه الاهوار) شاهد شدیدترین موج گرما در ۴۰ سال گذشته بوده و همچنین با کاهش شدید سطح آب مواجه است.
محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، مبارزه با تغییرات آب و هوایی را یکی از اولویتهای دولت خود قرار داده است، اما فعالان محیط زیست نسبت به اقدامات ضعیف در این زمینه هشدار میدهند.