کد خبر:۱۰۹۳۰۷۵

سفیر جدید عربستان در ایران کیست؟!/انتصاب یک چهره اقتصادی برای تصدی سفارت سعودی در تهران

پس از سرگیری رسمی روابط دو کشور ایران و عربستان در فروردین ماه سال جاری، وزرای خارجه ایران و عربستان توافق کردند که به زودی نمایندگی های دیپلماتیک دو کشور بازگشایی شوند و دو کشور نسبت به تبادل سفرا در اسرع وقت اقدام نمایند.
علی صفری

سفیر جدید عربستان در ایران کیست؟!/انتصاب یک چهره اقتصادی برای تصدی سفارت سعودی در تهران

گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو؛ علی صفری-پس از سرگیری رسمی روابط دو کشور ایران و عربستان در فروردین ماه سال جاری، وزرای خارجه ایران و عربستان توافق کردند که به زودی نمایندگی های دیپلماتیک دو کشور بازگشایی شوند و دو کشور نسبت به تبادل سفرا در اسرع وقت اقدام نمایند. از سوی جمهوری اسلامی ایران آقای علیرضا عنایتی مدیرکل خلیج فارس وزارت امور خارجه به عنوان سفیر جدید کشورمان منصوب شد و در سفر اخیر وزیر امور خارجه به عربستان ایشان را همراهی می‌کرد.از سوی عربستان اما آقای عبدالله بن سعود العنزی سفیر فعلی این کشور در عمان، به عنوان سفیر جدید عربستان در ایران منصوب شده است. العنزی متولد ۱۹۶۴ میلادی در شهر طائف عربستان است. او متعلق به طائفه بزرگ عربی العنزه است که در بسیاری از مناطق حاشیه خلیج فارس و خاورمیانه پراکنده است که بخشی از زیر شاخه های این طائفه ساکن استان خوزستان ایران می‌باشند.العنزی داری لیسانس علوم سیاسی از دانشگاه ملک سعود ریاض بوده و به زبان های انگلیسی و اسپانیایی کاملا مسلط است. عبدالله بن سعود العنزی دوره های مختلفی را در مراکز علمی و سیاسی دنیا و با تمرکز بر مسائل دیپلماسی اقتصادی گذرانده است. او از دانشگاه های واشنگتن، مدرسه اقتصادی لندن (LSE) و کلمبیا دارای مدارک مختلفی است.

العنزی کار خود را بعنوان مدیرکل بین الملل، دفتر چندجانبه وزارت امور خارجه عربستان آغاز کرد و بعدها بعنوان مدیرکل اقتصادی وزارت خارجه منصوب شد. العنزی همچنین برای ۱۰ سال دبیر شورای عالی هماهنگی روابط میان عربستان و قطر بوده است. وی سپس برای مدت نسبتا طولانی به نمایندگی عربستان نزد سازمان ملل متحد در نیویورک رفت و مسئول بخش اقتصادی هیئت نمایندگی عربستان شد، العنزی نماینده اصلی عربستان در شورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد (اکوساک) بود. او نقش کلیدی در اعلام شورای همکاری خلیج فارس بعنوان عضو ناظر سازمان ملل متحد ایفا کرد. او همچنین در ایجاد شرایط مشابه برای بانک توسعه اسلامی ایفای نقش کرد. العنزی در بازگشت به عربستان بعنوان سرپرست هیئت اقتصادی عربستان در سازمان کنفرانس اسلامی منصوب شد و‌ پس از مدت کوتاهی برای تاسیس سفارت عربستان در چک عازم پراگ شد. عبدالله بن سعود العنزی در آخرین مسئولیت خود از سال ۲۰۲۱ بعنوان سفیر عربستان سعودی در سلطنت عمان ایفای نقش کرده است. در مدت تصدی وی در عمان روابط دو کشور خصوصا در حوزه اقتصادی رو به رشد بوده است.

ایران و عربستان بعد از احیا روابط خود مکررا به تمایل خود برای گسترش روابط اقتصادی تاکید کرده اند، ایران اخیرا از میزبانی عربستان سعودی از اکسپو ۲۰۳۰ حمایت کرده است. همچین دو کشور بر اجرای موافقت نامه های موجود میان دو کشور تاکید کرده اند که از جمله موافقت نامه ها، توافق عمومی همکاری های اقتصادی، بازرگانی، سرمایه گذاری، فنی، علمی، فرهنگی، ورزش و جوانان است که در سال ۱۳۷۸ میان دو کشور منعقد شده است. وفق ماده ۳ این موافقت نامه دو کشور تلاش خواهند کرد که در تجارت دو جانبه اصل رفتار ملل کاملة الوداد را مدنظر قرار دهند. هرچند انتظار رونق سریع روابط اقتصادی میان دو کشور پس از ۸ سال قطعی روابط و وجود تحریم های ظالمانه بین المللی علیه کشورمان بیش از حد خوش بینانه است اما صرف انتصاب یک چهره اقتصادی در تهران و عدم انتخاب گزینه های امنیتی نوید بخش حرکت به سوی بهبود هرچه بیشتر روابط در حوزه های مختلف از جمله حوزه اقتصادی می باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار