آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۹۳۹۱۳

تشریح پروژه‌های جهاد نصر؛ از مقابله با ریزگردها تا احیای کشاورزی

رضا عظیمی، مدیرعامل موسسه جهاد نصر، که یکی از موسسات بزرگ فنی و کشاورزی دولت در وزارت جهاد است، در نشست خبری نمایشگاه روایت خدمت ضمن تبریک فرارسیدن هفته دولت به معرفی پروژه‌های این موسسه پرداخت.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ رضا عظیمی، مدیرعامل موسسه جهاد نصر، در نشست خبری نمایشگاه روایت خدمت ضمن تبریک فرارسیدن هفته دولت به معرفی پروژه‌های این موسسه پرداخت. موسسه جهاد نصر یکی از موسسات بزرگ فنی و کشاورزی دولت در وزارت جهاد است که در سال‌های جنگ به صورت خودجوش تشکیل شده و پس از اتمام جنگ در غالب موسسه جهاد نصر به فعالیت خود ادامه داده است.

وی عنوان کرد: بزرگترین پروژه‌های مگا کشاورزی در سطح کشور توسط موسسه جهاد نصر اجرا شده است. از جمله آنها، پروژه ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان و ایلام اشاره است. ۵۰۰ هزار هکتار از این پروژه در استان خوزستان و ۵۰ هزار هکتار در استان ایلام قرار دارد. فاز اول آن در گستره ۲۹۷ هزار هکتار تا امروز به صورت کامل انجام شده است.

عظیمی در ادامه با اشاره به دستاورد‌های این طرح عنوان کرد: با اجرای این طرح تولید گندم در این استان به بیشترین مقدار در سال‌های گذشته رسیده و تعداد سیلو‌ها برای جمعآوری گندم از ۴ سیلو به ۱۰ سیلو افزایش یافته است. همچنین تولید گندم از یک تن در هکتار به پنج تن در هکتار رسیده است. در پروژه احیا اراضی با اجرای شبکه زهکشی در آبشوری خاک، مشکل شوری خاک مرتفع شد و سپس با اجرای شبکه فرعی در همان اراضی، آبیاری نیز انجام شد.

وی ادامه داد: پروژه دیگر این موسسه، طرح اجرای شبکه آب‌های فرعی و زهکشی در غرب و شمال غرب ایران است. یکی از اهداف پروژه در استان‌های مرزی ایجاد رونق اقتصادی است. با اجرای شبکه آبیاری بخشی از آب‌هایی که هدر میرفت در غالب این شبکه مدیریت و مورد بهرهبرداری قرار گرفت. بزرگترین شاخص این طرح سد خداآفرین است که برخی از استان‌های شمال غرب را پوشش میدهد. آب این شبکه تا استان اردبیل منتقل شده و با افزایش تولید محصولات کشاورزی همراه شده است. در استان اردبیل آبیاری تحت فشار در دستور کار قرار گرفته و حدود ۱۳۰۰ دستگاه آبیاری سنترپیلت نصب شده که از دستاورد‌های مهم این بخش به شمار می‌آید.

در ادامه افزود: یکی دیگر از پروژه‌های موسسه جهاد نصر، پروژه ریزگرد‌ها در استان خوزستان است.

عظیمی در ادامه صحبت‌ها به برنامه‌های این موسسه اشاره کرد و گفت: موسسه جهاد نصر از سال ۹۵ رویکرد جدیدی اتخاذ کرده و به عنوان کارفرما و مدیر اجرایی، فعالیت میکند. در انتهای دولت گذشته فعالیت‌های این موسسه محدود شده بود و با توجه به واگذاری شرکتها، دچار روند افولی شده بود. از سال گذشته مجددا فعالیت‌ها از سر گرفته شد و در دو بخش عمرانی و تجاری ادامه یافت. در بخش عمرانی از پیمانکاران بزرگ دعوت کردیم و امروز با همکاری یکدیگر فعالیت‌های برونمرزی نیز انجام میدهیم. اجرای پروژه‌های عمرانی در حوزه‌های نفت، گاز، صنایع و معادن، زیرساخت‌های پروژه‌های کشاورزی ورود کرده کرده است. در بخش تجاری نیز کنسرسیومی از پیمانکاران بزرگ و هلدینگ‌های بخش خصوصی تشکیل شده است. پروژه آب‌های مرزی در پنج استان بزرگ غرب و شمال غرب کشور، حدود ۵ هزار و ۴۰۰ پروژه با هزینه ۳۰۰۰ میلیارد ریال با ایجاد ۱۹۰۰ شغل، در هفته دولت افتتاح خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار