به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عطالله هاشمی در گفت و گویی درباره تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران و اعلام قیمت خرید تضمینی گندم سال زراعی جدید، افزود: وظیفه شورای قیمتگذاری آنالیز و کارشناسی کردن قیمتها در کمیسیونهای تخصصی و سهم شورا است که برپایه قانون و شاخصهای چهار گانه و جلسات کارشناسی قیمت ۳۲ قلم محصول کشاورزی را تعیین کند، البته شورای قیمت گذاری به موقع این کارها را انجام داده و قرار بود تا پایان تیرماه قیمتهای خرید تضمینی اعلام شود.
عضو شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی اظهار داشت: آخرین مهلت اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی توسط وزیر جهاد کشاورزی چهارشنبه (۲۹ شهریور) بود.
وی بر این باور است که اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی وقتی به تصویب شورای قیمت گذاری رسیده دیگر به تاییدیه مجدد نیاز ندارد، زیرا مصوبات شورای قیمت گذاری در حکم مصوبات هیات دولت است.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به بررسیهای کارشناسی شورای قیمتگذاری، نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است. به انضمام تبصرهای که اگر نرخ تورم در لایحه بودجه سال آینده ۳۰ درصد هدفگذاری شود، در نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی اعمال شود.
به گفته هاشمی، طبق قانون برای تعیین قیمت تضمینی محصولات کشاورزی جلسات شورای قیمت گذاری دستکم سه ماه قبل از شروع فصل کشت زراعی جدید (یعنی تا پایان تیرماه هر سال) باید تعیین و ابلاغ شود.
رییس بنیاد ملی گندمکاران در ادامه تصریح کرد: در سال زراعی که گذشت، ۱۰ میلیون و ۳۳۰ هزار تن گندم به ارزش ۱۵۵ هزار میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شد که تاکنون دولت ۱۱۰ هزار میلیارد تومان آن را پرداخت کرده و ۴۵ هزار میلیارد تومان همچنان باقی مانده است.
وی اظهار داشت: طبق تبصره ۲ قانون خرید تضمینی و دستورالعمل آن بهصراحت اعلام شده است که دولت ۲۴ ساعت پس از تحویل گندم از کشاورزان موظف است بهای گندم را پرداخت کند.
هاشمی یادآور شد: در آخرین جلسه شورای قیمت گذاری با حضور وزیر امور اقتصادی و رییس سازمان برنامه و بودجه قرار بود حداکثر تا پایان شهریورماه تسویه حساب کلی انجام شود.