به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «عیسی زارع پور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری سیما که همزمان با هفته گرامیداشت دولت صورت گرفت، با اشاره به تشکیل ستاد اربعین در وزارت ارتباطات گفت: امسال در چند محور خدماتی را به هموطنان عزیزمان ارایه میکنیم که یکی در داخل کشور از نقطه عزیمت هموطنان عزیزمان تا مرز است.
وی افزود: در گذشته وزارت ارتباطات فقط ارتباطات را مخصوصا در مرزها از طریق استقرار سایتهای ثابت و سیار سعی تقویت میکرد تا ارتباطات در مرزها پایدار و باکیفیت شود و هم اکنون این اقدام در مرزهای مختلف صورت گرفته است، اما امسال کار ویژهای که البته از پارسال شروع شده، صورت گرفت که آنهم استفاده از ظرفیت سکوهای برای ارایه خدمات فناورانه به مردم عزیزمان در داخل و خارج از کشور است.
زارع پور در اشاره به این خدمات فناورانه تصریح کرد: یکی از این خدمات، سکوهای جابه جایی مسافر است بطوریکه امسال با کار بین دستگاهی بسیار خوبی میان وزارت راه، پلیس و بیمه که با محوریت معاون اول محترم رییس جمهوری صورت گرفت، زائران میتوانند از طریق این سکوها به مرزها مسافرت کنند و سفرشان را با دیگران به اشتراک بگذارند تا هزینه سفر آنها کاهش پیدا کند.
وزیر ارتباطات یکی دیگر از خدمات فناورانه را تامین ارز از سوی بعضی از سکوها به صورت غیرحضوری دانست و گفت: همچنین سکوهایی داریم که از طریق آن هر زائر میتواند توانمند خود را اعلام کند تا در مسیر اگر کسی به آن توانمندی نیاز دارد بتوانند از آن توامندی مثل خدمات پزشکی و کارهای تعمیراتی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه هموطنان عزیزمان میتوانند برای آشنایی با بسته فناورانهای که تهیه شده به آدرس arbaeen.ito.gov.ir مراجعه کنند، افزود: برای ارتباطات نیز امسال توافقات خوبی با وزارت ارتباطات و رگولاتوری عراق انجام دادیم تا هزینهها برای مردم کاهش پیدا کند.
زارع پور با اشاره به طراحی و فروش سیمکارتهای زائر، خاطرنشان کرد: امسال نسبت به پارسال هزینه خدماتی که از این طریق ارایه میشود تا حدود نصف کاهش پیدا کرده است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه با توافق خوبی که صورت گرفت، هزینه رومینگ نیز میان دو کشور کاهش پیدا کرد، گفت: هزینه رومینگ براساس توافق مشترک میان دو اپراتور مبدا و مقصد است که عمده این هزینه مربوط به اپراتور مقصد میشود یعنی وقتی از ایران رومینگ به کشور عراق انجام شود، هزینهها در آن کشور به صورت دلاری انجام میشود.
وی با بیان اینکه در ایران هر گیگابایت همراه به طور متوسط سه تا چهار هزار تومان است، ولی در کشور عراق حدود ۱۰۰ هزار تومان میشود، افزود: بیشتر هزینه رومینگ دیتا و صوت مربوط به اپراتور عراقی است و با این حال هر دو اپراتور اصلی بستههایی را که ارایه کردند، قیمتها را خیلی کاهش دادند.
زارع پور در توصیهای به مردم گفت: مردم باید استحضار داشته باشند که هزینه رومینگ غیربستهای خیلی بالاست و توصیه میکنم زائران یک روز قبل از عزیمت و یا در مرز این بستهها را تهیه کنند و هزینهها نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است.
وزیر ارتباطات همچنین با اشاره به کار ویژه شرکت ارتباطات زیرساخت، اظهار کرد: با همراهی وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات زیرساخت عراق یک لینک ارتباطی مستقیم میان دو کشور برقرار شد تا کیفیت ارتباطات در رومینگ و هم در دسترسی به سکوهای بومی حتی از طریق سیمکارتهای عراقی بهتر شود.
وی با بیان اینکه شرح این اقدامات بدین معنا نیست که مشکلی بوجود نخواهد آمد، افزود: باتوجه به حجم زوار این بدین معنا نیست که مشکلی وجود نخواهد داشت، چون زیرساخت مناسبی در کشور عراق وجود ندارد، اما حداکثر تلاش مان را کردیم تا بهترین خدمات را در نجف و کربلا و در طول مسیر به زائران ارایه شود هرچند وقتی ازدحام باشد ممکن است با مشکلاتی مواجه شویم.
زارع پور به خدمات شرکت ملی پست با عنوان پست یافته نیز اشاره کرد و گفت: همکاران شرکت ملی پست در طول مسیر در چند موکب حضور دارند و اگر هموطنان وسیلهای را پیدا یا گم کردند میتوانند از طریق همکاران پست آنرا در سیستم ثبت کنند تا به سرعت آن وسیله پیدا و تحویل صاحبش شود. سال گذشته حجم انبوهی از وسایل پیدا شده بود، ولی کسی برای تحویل آن مراجعه نکرده بود.
در ادامه گفتگو وزیر ارتباطات با اشاره به واگذاری پروانههای جدیدی به نام پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی به هفت اپراتور گفت: این هفت اپراتور با این پروانه میتوانند خدمات همراه و ثابت را البته با محوریت فیبرنوری ارایه کنند و هم اکنون در ۱۲۰۰ شهر کار میان این هفت اپراتور مشخص شده که کدام یک از این هفت اپراتور مسوولیت توسعه فیبرنوری در آن شهر را برعهده دارند.
وی با بیان اینکه توسعه فیبرنوری در ۱۲۰ شهر شروع شده و در حدود ۲۰ شهر عملیات اجرایی آن به اتمام رسیده است، افزود: در هفته دولت طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها در چند شهر را افتتاح میکنیم و خدمات دهی به مردم را این اپراتورها شروع میکنند و سرعتهای چند صد مگابیت بر ثانیهای به مردم عزیزمان ارایه میکنند.
زارع پور همچنین با بیان اینکه بیش از ۹۸ درصد دستگاههای اجرایی به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل شده اند، تصریح کرد: مطابق برنامه تا آخر آذرماه همه خدمات دستگاهها باید برخط باشد و تا پایان دی ماه حداقل ۲۰ درصد از خدمات باید بصورت برخط و هوشمند ارایه شود.
وزیر ارتباطات با اعلام اینکه تاکنون ۲۲ میلیون نفر با احراز هویت از پنجره ملی خدمات دولت هوشمند استفاده کرده اند، گفت: این درحالیست که ما رکورد استفاده ۱۷ میلیون نفر را در یک روز داریم.