کد خبر:۱۰۹۶۱۷
هفتمين مجمع بين المللي استادان زبان و ادبيات فارسي-2
ميراث ناشي از زبان فارسي سهم بزرگي از كل ميراث جهاني را دارد
مسئول دفتر رئيس جمهور با بيان اينكه ميراث گرانسنگ ناشي از زبان فارسي به نسبت كل ميراث جهاني سهم بزرگي است، گفت: در حال تدوين نامهاي به سازمان ملل هستيم تا بر اساس آن، فارسي، زبان رسمي در اجلاسيهها و اسناد به حساب آيد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، اسفنديار رحيم مشايي امروز در هفتمين مجمع استادان زبان و ادبيات فارسي در تالار علامه اميني دانشگاه تهران با بيان اينكه برداشتها از تجليات حق متفاوت است، اظهار داشت: در آيات قرآن اختلاف مورد توجه قرار ميگيرد و تاكيد بر تنوع در جلوهها است كه از جمله آنها اختلاف زبان و رنگ ميباشد.
مسئول دفتر رئيس جمهور افزود: زبان مظهر دو امر است؛ يكي «موسيقي، آوا و آهنگ» مي باشد و ديگري «مركز حيات و محتوا و انديشه» است.
وي در ادامه گفت: زبان مظهر وجود، و بخش مهمي از جلوه حق تعالي هم از باب صدا و آوا و هم از باب پيام است؛ به واسطه زبان است كه خداوند براي انسانها امكان تجلي پيدا مي كند.
رحيم مشايي خاطرنشان كرد: زبان تنها عامل رفع نيازهاي اوليه و ضروريات زندگي نيست، بلكه براي رساندن انسانها به سطح متعالي نيز لازم است و اين سطح متعالي در زبانهايي كه خودشان متعالي هستند، تحقق مييابد.
مسئول دفتر رئيس جمهور با بيان اينكه زندگي انسانها از نظر سطح، وسعت، كيفيت و ماهيت مديون زبان است، گفت: همه علوم و دستاوردهاي فكري بشر وامدار و محتاج زبان هستند.
وي با اشاره به اينكه ميراث مستند و مكتوب بشري نيز بدهكار اين زبان است، افزود: همچنان كه زبان به زندگي غنا مي بخشد زندگي هم به زبان غنا ميبخشد و اين دو، توامان در يك دور زيبايي صعود ميكنند.
رحيم مشايي در ادامه گفت: غناي زبان فارسي در زماني كه ايران با فتوحات اسلامي به سرزمين اسلامي پيوست، نه تنها باعث حفظ زبان شد، بلكه براي ارائه انديشههاي مردمان سرزمين خود از زبان عربي قرض گرفت؛ در حقيقت زبان فارسي نه از زبان عربي، بلكه از زبان اسلام و قرآن براي غنا و تعالي خود استفاده كرد.
مسئول دفتر رئيس جمهور اظهار داشت: همچنين هنگامي كه ايران تحت اشغال اقوامي با زبانهاي متفاوت قرار گرفت، غناي زبان بارها توانست خودش و تاريخش را حفظ كند، در حالي كه بسياري از كشورها، تحت نفوذ اسلام، زبان خود را به عربي تغيير دادند.
وي در ادامه تاكيد كرد: زبان فارسي در حال حاضر نه تنها زبان دوم دنياي اسلام از نظر كميت است، بلكه زبان اول آينده اسلام و مكتب اهل بيت(ع) حداقل در ادعا به حساب ميآيد.
رحيم مشايي با بيان اينكه ميراث گرانسنگ ناشي از زبان و ادبيات فارسي به نسبت كل ميراث جهاني سهم بزرگي است، گفت: در كميسيون فرهنگي دولت در حال تدوين نامهاي به سازمان ملل هستيم تا بر اساس آن، فارسي به عنوان يكي از زبانهاي رسمي در اجلاسيهها و اسناد به حساب آيد.
مسئول دفتر رئيس جمهور تصريح كرد: اقوامي كه در فلات قاره ايران هستند و زباني غير از فارسي دارند بخشي از انديشهها و تاريخشان در زبان فارسي شكل گرفته است كه با انقطاع از اين زبان، آن بخش از دستاوردهاي خود را از دست ميدهند.
وي همچنين خاطرنشان كرد: لهجههاي زبان فارسي هم اگر چه شاخساران درخت زيباي فارسي به حساب ميآيند، اما اگر با برنامهريزي پيش نرويم مانعي بر سر راه توسعه زبان فارسي خواهند بود.
رحيم مشايي در پايان پيشنهاد داد كه فرهنگستان مشترك زبان و ادبيات فارسي حداقل بين كشورهاي افغانستان، ايران و تاجيكستان تشكيل شود./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.