گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ با وجود عدم دسترسی تعداد زیادی از شهرستانهای کشور به پزشکان متخصص، در روند بررسی لایحه برنامه هفتم در کمیسیون تلفیق عبارتِ «افزایش سالانه ظرفیت پزشکی تخصصی با اخذ تعهد خدمت در مناطق مورد نیاز به نحوی برنامهریزی کند که تا پایان برنامه نسبت دستیاران تخصصی و متخصصان بالینی به پزشکان عمومی حداقل به یک برسد» را در بخش سلامت لایحه برنامه هفتم به تصویب رساند. کارشناسان حوزه سلامت این نسبت را بنا بر آمارهای ارائه شده توسط خود وزارت بهداشت تحقق یافته میدانند و تصویب آن را تنها فراهم کردن دستاویزی قانونی برای وزارت بهداشت در جهت عدم افزایش ظرفیت و نیز کاهش ظرفیتهای پذیرش پزشکی میدانند.
مجتبی یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در پاسخ به این سوال که نظر شما در مورد این نسبت مبهم در متن لایحه برنامه هفتم چیست و مجلس برای تغییر آن در جهت افزایش دسترسی عادلانه مردم به ویژه در مناطق محروم به پزشک متخصص چه برنامهای دارد؟ گفت: ما بر اساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار که بعد از راهاندازی درگاه ملی صدور مجوزهای کسب و کار در این مجلس مصوب و با همراهی دولت اجرایی شد، گله به حق متخصصان، صاحب نظران و جوانان مخصوصا در حوزه اشتغال برای جوانان تحصیل کرده بیکار را در صنوف و حوزههای مختلف از جمله پزشکی شاهد بودیم که اجازه افزایش ظرفیت بیش از سنوات قبل را نمیدادند.
وی در ادامه بیان کرد: این اقدام باعث محدودیت در اشتغال جوانان و نیروهای متخصص جوان ما در انواع و اقسام رشتهها و تخصصها میگش و هم اینکه در خدمات رسانی به مردم در برخی رشتهها دچار مشکل شدیم.
وی در ادامه گفت: در برخی رشتهها مثل پزشکی در برخی از نقاط کشور مخصوصا شهرستانها و مناطق محروم کمبود پزشک داریم و در برخی از مناطق محروم شاهد هستیم که پزشک متخصص زن در تخصصهایی مثل اورولوژی و رادیولوژی برای خدماترسانی به بانوان وجود ندارد در حالی که حتما باید از پزشک متخصص زن در آن رشته برای بانوان استفاده شود.
وی ادامه داد: در قانون رفع موانع تولید این محدودیتهای جذب را برداشتیم و هم اکنون هم انتظار داریم که در برنامه هفتم هم باید همین اتفاق بیفتد. ما باید این فرصت را ایجاد کنیم و در عین اینکه اشتغال در برخی از حرفهها برای ما مهم است که بازار کار وجود داشته باشد، ولی این را نباید با محدودیت فرصت را از جوانان و متخصصان بگیریم.
یوسفی افزود: با این اقدامات خدمات رسانی در مناطق محروم را دچار مشکل میکنیم. اگر این بند نتیجهاش کاهش ظرفیت باشد من به عنوان یک نماینده در فرایند تصویب با آن مخالفت خواهم کرد. قاطبه نمایندگان در تمام موضوعات هم سنخ با این موضوع نشان دادهاند که این مجلس در برابر این چنین مسائلی مقاومت میکند و هزینه این مقاومتها را هم داده است.