به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، درحالی که لبنانیها امیدوار بودند با بازگشت «ژان ایو لودریان» نماینده ویژه رئیس جمهوری فرانسه به بیروت، چشمانداز روشنی برای خروج از بحران ریاستجمهوری لبنان ترسیم شود، اما فضای دیدارهای لودریان با مقامات و مسئولان و شخصیتهای سیاسی لبنان نشان میدهد که اقدامات این نماینده پاریس نیز نتیجه موثری نخواهد داشت.
لودریان که پیش از ورود به بیروت از ابتکار «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان برای برگزاری گفتگو میان احزاب و نیروهای لبنانی به مدت 7 روز و سپس رفتن به جلسات پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور استقبال و آن را بهترین راه برای توافق بین لبنانیها دانسته بود، بعد از ورود به این کشور متوجه شد که هنوز طرفهایی که قصد ایجاد چالش و تقابل در پرونده ریاستجمهوری را دارند، همچنان با ابتکار نبیه بری مخالف بوده و حاضر به گفتگو نیستند.
پاریس در اندیشه ابتکار جدید برای گفتگو میان لبنانیها
منابع آگاه گزارش دادند که اگر طرفهای مذکور لبنانی به دعوت نبیه بری برای گفتگو پاسخ ندهند، ممکن است پاریس از نیروها و احزاب لبنانی برای گفتگو و مشورت درباره سازوکاری که میتواند منجر به برگزاری جلسات پارلمانی شود، دعوت کند.
انجام گفتوگوهای هفت روزه بین جریانهای سیاسی داخلی لبنان و برگزاری جلسات علنی پارلمان در پی آن برای انتخاب رئیس جمهور ابتکاری است که نبیه بری برای حل بحران ریاستجمهوری این کشور مطرح کرده است.
این منابع افزودند که فرانسه تحت هیچ شرایطی نمیخواهد در پرونده لبنان شکست بخورد و قصد دارد دست کم بخشی از شکستهای خود در آفریقا طی دوره اخیر را با موفقیت در لبنان جبران کند. برهمین اساس برخی معتقدند که ممکن است پاریس ابتکار جدیدی را برای مذاکره میان لبنانیها ارائه کند تا جایگزین ابتکار نبیه بری گردد؛ البته در صورتی که تلاشها برای متقاعد کردن مخالفان جهت پاسخ مثبت به ابتکار بری به نتیجه نرسد.
تلاش حزب جعجع برای تداوم خلأ سیاسی در لبنان
بر اساس این گزارش، فضای دیدار ژان ایو لودریان با نمایندگان حزب نیروهای لبنانی به ریاست «سمیر جعجع» و احزاب متحد آن بسیار منفی بود و آنها بر تحریم هر نوع گفتگو قبل از انتخاب رئیس جمهور تاکید کردند. آنها اعلام کردند که به هیچ وجه حاضر نیستند با حزبالله و متحدانش سر میز گفتگو بنشینند و باید همانند دوره قبل به سمت جلسات نامحدود پارلمانی برای انتخاب رئیس جمهور حرکت کنیم.
حتی با وجود تضمینهایی که این نماینده فرانسوی در خصوص برگزاری جلسات پارلمان به طرفهای مذکور داد اما آنها شرکت در هیچ گفتگویی را قبول نکردند. این امر نشان میدهد که آنها همچنان به ماندن لبنان در وضعیت خلأ سیاسی اصرار دارند.
از سوی دیگر اطلاعات حاکی از آن است که عربستان بعد از تاکید بر عدم مداخله در پرونده لبنان، اما این بار تصمیم به ورود مستقیم به مسئله ریاستجمهوری این کشور گرفته و هیئت ارشد سعودی در پاریس با مقامات برجسته فرانسوی در این زمینه گفتگو کردند.
اما نکته قابل توجه این است که به نظر میرسد خود فرانسویها نیز هنوز نتوانستهاند به موضع واحدی در قبال پرونده سیاسی لبنان برسند؛ به طوری که صحبتهای لودریان و دیگر مسئولان فرانسوی همچون «پاتریک دورل» مشاور رئیس جمهوری فرانسه در امور خاور نزدیک با مسئولان سعودی، متفاوت از یکدیگر بود. به این صورت که لودریان همچنان معتقد است «سلیمان فرنجیه» رئیس جریان المرده مناسبترین گزینه برای ریاستجمهوری لبنان است اما دورل میگوید که انتخاب او به خاطر شرایط پیچیده داخلی لبنان ممکن نیست. این درحالی است که هم لودریان و هم پاتریک دورل خودشان را مامور پیگیری پرونده لبنان میدانند.