آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۰۰۳۵۵

آغاز نشست «چارچوب مسکو» درباره افغانستان

پنجمین نشست «چارچوب مسکو» درباره افغانستان در شهر «کازان» واقع در روسیه آغاز شد.

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، نشست «چارچوب مسکو» درباره افغانستان هم اکنون در شهر «کازان» (Kazan) آغاز شد.

قرار است موضوعات مرتبط دولت موقت طالبان در افغانستان و برخی مسائل در روابط میان کابل با همسایگان این کشور در پنجمین نشست مذکور مورد بررسی قرار گیرد.

«ضمیر کابلوف»، فرستاده ویژه «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان، پیشتر در گفتگو با رسانه ارتی‌وی‌ای تصریح کرد که انتظار نمی‌رود که نام گروه طالبان از فهرست تروریستی دولت روسیه حذف شود.

کابلوف با اشاره به اینکه نشست فرمت مسکو، یک گفتگوی سیاسی است، همچنین افزود که در مورد حذف نام طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی و ممنوعه در روسیه، هیچ بحثی صورت نگرفته است.

در همین حال، ضمیر کابلوف در پاسخ به این پرسش که آیا روسیه آماده است طالبان را به رسمیت بشناسد یا خیر، گفت: «روسیه ممکن است طالبان را در آینده به رسمیت بشناسد.»

سفیر روسیه در شهر کابل پایتخت افغانستان ۲۴ تیر ماه سال جاری از وزیر خارجه دولت موقت طالبان در نشست آتی مسکو در مورد این کشور «دعوت» کرد.

دیمیتری ژیرنوف سفیر روسیه در کابل با امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان در کابل دیدار کرد و به گفته ضیا تکل، معاون سخنگوی این وزارت، از وی برای شرکت در نشست آینده «چارچوب مسکو» در مورد افغانستان دعوت کرد.

وزیر خارجه دولت موقت طالبان نشست‌های مسکو درباره افغانستان را برای هماهنگی در منطقه مهم خواند و ابراز امیدواری کرد بود که در دیدار از مسکو مناسبات دیپلماتیک دولت طالبان با روسیه گسترش یابد.

در نشست قبلی چارچوب مسکو در مورد افغانستان در نوامبر سال ۲۰۲۲، روسیه از نمایندگان دولت طالبان به دلیل عدم ایجاد دولت «فراگیر سیاسی-قومی» دعوت نکرده بود.

در آن نشست منطقه‌ای نمایندگانی از ۱۰ کشور منطقه از جمله ایران و پاکستان شرکت کردند.

تاکنون ۴ نشست منطقه‌ای تحت این عنوان در مسکو برگزار شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار