به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، دریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران از برگزاری رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۲ ارتش با حضور نیروهای چهارگانه ارتش خبر داد.
وی افزود: این رزمایش مشترک با شرکت یگانهای منتخب از نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از نیروی زمینی، نیروی پدافند هوایی، نیروی هوایی، نیروی دریایی و جنگال راهبردی ارتش، فردا در گستره جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران از آبهای گرم خلیج فارس و دریای عمان در جنوب تا مناطق شرق، غرب، شمال و مرکز کشور برگزارمیشود.
دریادار سیاری با اشاره به اثرگذاری پهپادها در جنگهای اخیر در دنیا، تصریح کرد: امروز پهپاد در ارتقاء توان رزم نیروهای مسلح به ویژه ارتش جمهوری اسلامی ایران از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و در سازمان رزم ارتش گنجانده شده است.
وی ادامه داد: قدرت پهپادی در کنار سایر تجهیزات دیگری که وجود دارد توان رزم ما را مطابق با فناوری روز ارتقا بخشیده و برای تحقق اهداف مد نظر از آن استفاده میشود.
معاون هماهنگ کننده ارتش با تاکید بر اینکه تجهیزات حوزه پهپادی تماماً به صورت بومی و در داخل کشور تولید میشود، تاکید کرد: توان بالای پهپادی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی به ویژه ارتش جمهوری اسلامی امروز به یکی از ویژگیها و قابلیتهایی نیرویهای مسلح ما تبدیل شده و دانش و توان پهپادی کشور متناسب با پیشرفتهای روز جهان پیش رفته و در سطح جهان زبانزد است.
وی افزود: در این رزمایش تعدادی زیادی از پهپادهای ارتش در شرایط خاص و دشوار به کار گرفته خواهند شد و در حوزههای مراقبت و شناسایی، جنگ الکترونیک و رزمی مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
فرمانده رزمایش مشترک پهپادی ارتش، بیان کرد: دقت و قدرت تسلیحات، میزان مداومت پروازی، قابلیت سامانههای هدایت و کنترل و توانمندیهای رزمی پهپادها از جمله مواردی است که در این رزمایش مورد آزمایش و ارزیابی قرار خواهد گرفت.
دریادار سیاری تصریح کرد: انتقال تجربه به نیروهای جوان، تمرین آموختهها و افزایش آمادگیهای رزمی برای مقابله با تهدیدات از جمله اهداف و ویژگیهای این رزمایش محسوب میشود.
وی تعداد پهپادهای شرکت کننده در این رزمایش را قریب به ۲۰۰ فروند اعلام و خاطرنشان کرد: این تنها بخش کوچکی از توان پهپادی نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران است که با ماموریتهای مختلف شناسایی، مراقبت و رزمی در حال اجرای عملیات هستند.
فرمانده رزمایش مشترک پهپادی ارتش گفت: از دیگر ویژگیهای این رزمایش، جلوههای اقتدار حضور و واگذاری مسئولیت به قشر جوان و خلّاقی است که با انگیزه، عشق و علاقه در ساخت و بکارگیری انواع پهپاد و ملزومات ارتباطی و انواع تسلیحات آن همت گمارده و همواره در این رزمایشها در صحنه مدیریت و فرماندهی در میدان خوش درخشیدهاند.
دریادار سیاری در پاسخ به سوالی پیرامون علت برگزاری این رزمایش، تاکید کرد: تمرینات و رزمایشهای ارتش در تقویم سالیانه پیشبینی شده است و این تمرینات برابر روش و با هدف آموزش و تبادل تجربه و در راستای ارتقاء آمادگی و توان بازدارندگی کشور اجرا میشود.
وی ادامه داد: ما در ساخت انواع تجهیزات و مهمات شامل تسلیحات، سامانههای مراقبت و شناسایی و جنگالی که توسط پهپادها استفاده میشود، اقدامات شاخص و تاثیرگذاری داشتهایم و از کشورهای موفق در حوزه طراحی و ساخت پهپاد و محمولههای همراه هستیم.
فرمانده رزمایش مشترک پهپادی ارتش در پایان خاطرنشان کرد: تحولات جدید نشان میدهد که نیاز به فناوریهای نو در عرصه دفاع مانند حوزه موشکی، سایبری، جنگالی و پهپادی وجود دارد که بحمدالله ارتش جمهوری اسلامی ایران در این حوزهها با قدرت و بسیار موفق ورود کرده و توان خود را متناسب با تهدیدات ارتقاء داده است.