آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۰۱۲۵۹

انتقاد نماینده طالبان در پاکستان از تشدید بازداشت پناهجویان افغانستانی

در آستانه دیدار وزیرخارجه پاکستان با سرپرست وزارت خارجه افغانستان در چین، سرپرست سفارت افغانستان از تشدید بازداشت پناهجویان افغانستانی در پاکستان انتقاد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، شمار پناهجویان بازداشت شده افغانستانی که به گفته مسوولان پاکستانی فاقد مدارک معتبر هستند، افزایش یافته و این طرح تازه‌ترین اقدام طرف پاکستانی برای اخراج پناهجویان غیرقانونی افغانستان محسوب می‌شود.

همزمان با تداوم تنش‌های سیاسی و مرزی بین پاکستان و افغانستان نماینده دیپلماتیک طالبان در اسلام‌آباد (سرپرست سفارت افغانستان) با انتقاد از سرکوب پناهجویان افغانستانی گفت که تنها بیش از یکهزار نفر از اتباع افغانستانی در اسلام‌آباد بازداشت شده‌اند و پلیس پاکستان می‌گوید که این افراد از پناهجویان غیرقانونی محسوب می‌شوند.

دولت پاکستان هفته گذشته اعلام کرد که این کشور تصمیم به برخورد جدی علیه پناهجویان غیرقانونی مقیم پاکستان گرفته و تمامی اتباع خارجی از جمله افغانستانی که به طوری غیرقانونی در پاکستان حضور دارند شناسایی و به کشور‌های خود استرداد می‌شوند.

چهارم مهرماه امسال منابع آگاه در پاکستان اعلام کردند که دولت این کشور در یک تصمیم بزرگ سیاسی درصدد اخراج یک میلیون و یکصد هزار نفر از پناهجویان افغانستانی است که به طور غیرقانونی در آن کشور مقیم هستند.

کابینه دولت موقت پاکستان به مقامات ذیربط اجازه داد تا مقدمات بازگرداندن همه پناهجویان غیرقانونی افغانستان را به کشورشان فراهم کنند و این تصمیم اسلام‌آباد به اطلاع هیات حاکمه موقف افغانستان نیز رسیده است.

این درحالی است که دیدار وزیر امور خارجه پاکستان با سرپرست وزارت خارجه افغانستان در چین برنامه ریزی شده است. دولت چین میزبانی سومین مجمع همکاری بین المللی هیمالیا در منطقه خودمختار "تبت" است و در حاشیه این رویداد «جلیل عباس جیلانی» وزیر خارجه دولت موقت پاکستان با «امیر خان متقی» سرپرست وزارت خارجه طالبان دیدار خواهد کرد.

روزنامه پاکستانی "اکسپرس تریبیون" هفته گذشته نوشت: از زمان بازگشت طالبان به افغانستان در ماه تابستان سال ۲۰۲۱، حدود ۴۰۰ هزار تبعه افغانستانی به طور غیرقانونی وارد پاکستان شده اند. همچنین ۷۰۰ هزار افغانی دیگر شناسایی شده اند که به طور غیرقانونی در مناطق مختلف پاکستان زندگی می‌کنند.

براساس این گزارش، پاکستان از چندین دهه میزبان میلیون‌ها پناهنده افغانستان بوده است و در مقطعی حتی ۵ میلیون مهاجر افغانی در پاکستان اقامت داشتند. برخی تخمین‌ها حاکی از آن است که هنوز نزدیک به ۴ میلیون مهاجر افغانستانی در پاکستان زندگی می‌کنند. با این حال، تعداد افرادی که دارای کارت پناهندگی معتبر هستند، طبق سوابق رسمی، بسیار کمتر است.

اخراج پناهجویان غیرقانونی افغانستانی از سوی پاکستان در شرایطی صورت می‌گیرد که تنش‌ها بین دو همسایه بر سر تروریسم از جمله معضل گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان در حال افزایش است.

اسلام‌آباد مدعی است که پناهجویان افغانستانی در حملات عناصر تروریستی در شهر‌های مختلف پاکستان از جمله در بلوچستان و خیبرپختونخوا دخیل هستند. در همین ارتباط فرمانده ارتش پاکستان هشدار صریحی به طالبان افغانستان داد و کابل را به نقض پیمان صلح دوحه متهم کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار