کاوه دلیری مدیر کل دفتر شرق آسیا سازمان توسعه تجارت در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه بحث اهمیت توسعه روابط با اتحادیههای مختلف و کشورها برای ما در شرایط تحریم مضاعف است، افزود: سیاست کشور، ارتباط متوازن با سازمانها و کشورهای مختلف است. این رویکرد را در پیمانهای منطقهای در جهت عضویت میبینیم.
توسعه روابط همه جانبه با کشورها در دستور کار دولت
وی ادامه داد: سفرهایی که رئیس جمهور در ماههای گذشته به کشورهای مختلف نشان میدهد که ما بحث دیپلماسی اقتصادی و توسعه روابط همه جانبه در دستور کارمان بوده است. در دنیا نگاه مثبتی نسبت به سازمان شانگهای وجود دارد و کشورهای مختلف در صف اضافه شدن به این سازمانند.
دلیری بیان کرد: در سالهای گذشته سلطه آمریکا به کمک دلار در کشورهای مختلف وجود داشته که مقابله با یکجانبه گرایی و سلطه دلار در دستور کار سازمان همکاریهای شانگهای است. در این زمینه راهکارهای مختلفی از جمله استفاده از ارزهای ملی کشورها وجود دارد. حتی سازمان به دنبال این است تا تجارت بین کشورهای عضو با یک واحد پولی پذیرفته شده مثل یوآن چین صورت گیرد.
مدیر کل دفتر شرق آسیا سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: ما به عنوان نماینده کشور در بحث تجارت خارجی اولین بار در نشست وزاری اقتصاد و تجارت سازمان همکاریهای شانگهای نیز در قرقیزستان حضور پیدا کردیم. همه کشورها از حضور ایران در سازمان استقبال کردند و تاکید داشتند که وجود کشور ما در سازمان علاوه بر اینکه آوردهای برای کشور خودمان دارد، به علت موضوعات ترانزیتی، انرژی و… به عنوان وزنهای در درون خود سازمان است.
در دولت سیزدهم صرفا شرقگرایی مطرح نیست
وی اضافه کرد: دولت به دنبال توسعه روابط چندجانبه با کشورهای مختلف است. چندجانبهگرایی کشورمان را در قاره آفریقا و آمریکا هم میبینیم. دولت صرفا نگاه به شرق ندارد. روابط ما با دنیا به طور متعادلی جلو میرود. دلیل نگاه ویژه دولت به چین به این است که این کشور نقش مهمی در حوزه تجارت و اقتصاد در دنیا دارد.
دلیری در پایان گفت: درحال حاضر نگاه به شرق یک منطق تجاری و مزیتهایی دارد چرا که میتوانیم صادرات داشته باشیم. ما تنها به شرق نگاه نمیکنیم بلکه به دنبال توسعه روابط خود با کل دنیا هستیم.