به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «دیوید شنکر» معاون پیشین وزیر خارجه آمریکا که «مایک پامپئو» وزیر خارجه سابق این کشور پرونده لبنان را به وی سپرده بود و او یکی از طراحان اصلی طرحهای آشوب و فتنه در لبنان به ویژه علیه حزبالله به شمار میرود، در مقالهای که در موسسه مطالعات واشنگتن منتشر شد به عملیات طوفان الاقصی در فلسطین پرداخته و درباره دلایل شکست رژیم صهیونیستی در مقابله با محور مقاومت در دوره قبلی و دلایلی که منجر به اوضاع کنونی در فلسطین شده صحبت کرد.
دیوید شنکر در این مقاله اعلام کرد، یکی از نتایج اولیهای که میتوان از این جنگ گرفت آن است که استراتژی «جنگ بین جنگها» که اسرائیل همواره با هدف محدود کردن دشمنانش پیش گرفته بود، کافی نبوده است. نتیجه دوم این است که معادله پول در ازای آرامش در نوار غزه نیز ناقص بود.
وی افزود، لازم است که اسرائیل در استراتژی «بازدارندگی» خود یا راهبردهایی همچون تهدید به بمباران لبنان و غزه و بازگرداندن آنها به عصر حجر تجدید نظر کند؛ زیرا شکست این استراتژیها ثابت شده است. اما بعد از حمله ۷ اکتبر به مواضع اسرائیل که تحت عنوان طوفان الاقصی توسط فلسطینیها انجام شد، تغییر الگوی امنیتی اسرائیل نیز بسیار ضروری است.
این دیپلمات با سابقه آمریکایی در ادامه اظهار داشت، بیش از یک دهه است که تشکیلات سیاسی و امنیتی اسرائیل دقیقاً بر تهدید ناشی از برنامه هستهای ایران متمرکز شده و از انجام عملیاتهای گسترده علیه حماس و حزبالله اجتناب کرده است. تضعیف توان نظامی این تشکیلات اسرائیل کاملا قابل درک است؛ زیرا اسرائیلیها برنامه هستهای ایران را یک تهدید موجودیتی و راهبردی میدانند، اما حزبالله و حماس برای اسرائیل یک چالش تاکتیکی هستند.
شنکر در پایان با اشاره به شرایط بحرانی رژیم صهیونیستی بعد از عملیات طوفان الاقصی تاکید کرد که اسرائیلیهایِ اسیر شده در غزه اکنون یک چالش اساسی برای بنیامین نتانیاهو هستند.