به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کارگاه «ناداستان و رسالت ناداستاننویسان» با حضور زینب عرفانیان؛ نویسنده کتابهای «درگاه این خانه بوسیدنی»، «مربعهای قرمز» و... فروغ منهی؛ مادر شهیدان داوود، رسول و علیرضا خالقیپور، نجوا رعد؛ مدیر موسسه احیا و جمعی از بانوان نویسنده در حوزه مقاومت در حاشیه هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب لبنان در موسسه احیاء بیروت برگزار شد.
ناداستان؛ لحظهاى درنگ ميان روزمرههاى زندگى
زینب عرفانیان در این کارگاه با بیان اینکه زندگینامهنویسی، جستارنویسی و خاطرهنویسی ناداستانهای جذابی هستند که مخاطبان از خواندن آنها لذت میبرند، گفت: ناداستان لحظهاى درنگ ميان روزمرههاى زندگى و نشان دادنشان به مخاطب از زاويه نگاه جديد است. کتاب «درگاه این خانه بوسیدنی» نیز یک ناداستان در قالب زندگینامه است. در این اثر خاطرات شهیدان خالقیپور به رشته تحریر درآمده است.
این نویسنده در ادامه سخنان خود درباره ناداستان و تفاوت آن با داستان، چگونه نوشتن آن، مسئولیت و رسالتهای ناداستاننویسان صحبت کرد.
اگر چشمم گریان باشد لبم خندان است
فروغ منهی نیز در این کارگاه از خاطرات پسران شهیدش و صبری که خداوند بعد از شهادت فرزندانش به او عطا فرمود صحبت کرد و توضیح داد: بعد از شهادت فرزندانم از خداوند خواستم پنج دقیقه از صبر حضرت زینب(س) را به من عطا کند تا گریه و بیتابی نکنم. خداوند تاکنون این پنج دقیقه را از من نگرفته است. نعمت دیگری که خدا به من داد این است که حتی اگر چشمم گریان باشد لبم خندان است و هیچ کس اشک من را ندیده است. من در خلوت و تنهایی برای پسرانم بیتابی میکنم اما در جمع هیچ کس گریه من را ندیده است. این دو نعمت از جانب خدا بعد از شهادت پسرانم به من داده شده است.
ضرورت ثبت خاطرات خانوادههای شهدا در قالب کتاب
نجوا رعد؛ مدیر موسسه احیا نیز در حاشیه این کارگاه ضمن ارائه توضیحاتی درباره این موسسه، بر ضرورت ثبت خاطرات خانوادههای شهدا در قالب کتاب تاکید کرد.
هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب لبنان با حضور ۱۵۵ ناشر از ۲۱ کشور از جمله ایران، قطر، عمان، فلسطین، امارات، سوریه و عراق از ۲۱ مهرماه آغاز به کار کرد و تا ۳۰ مهرماه ۱۴۰۲ به فعالیت خود ادامه میدهد.