کد خبر:۱۱۰۴۲۲۸
رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن اعلام کرد:

جریمه ۷۰ هزار میلیارد تومانی بانک‌هایی که پای کار نهضت مسکن نیامدند/ ۲۰ هزار میلیارد تومان از صادرات نفت به مسکن تزریق می‌شود

محمدرضا مهدیار اسماعیلی گفت: از ابتدای شکل گیری صندوق ملی مسکن تا امروز وزارت راه و شهرسازی موفق شده بیش از ۱۵۰ هزار واحد مسکونی افتتاح کند که این موضوع به برکت صندوق ملی مسکن بوده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا مهدیار اسماعیلی رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن امروز در نشست خبری گفت: منابعی که از ابتدای شکل گیری صندوق ملی مسکن از طریق منابع بودجه‌ای، دارایی‌های غیرنقدی و سایر اعتبارات تا امروز واریز شده، ۱۲ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان است. از این عدد شش هزار و ۶۳۰ میلیارد هزینه شده است که مابه‌التفاوت این اعداد، جمع دارایی‌های صندوق در قالب نقد و غیرنقد است.

اسماعیلی درمورد وصول جریمه از بانک‌ها بدلیل عدم پرداخت تسهیلات در حوزه مسکن اظهار کرد: جرایم سال ۱۴۰۰ که وصول آن در ۱۴۰۱ بود، ۴۹ هزار میلیارد تومان بوده است و جرایم سال ۱۴۰۱، ۹۱ هزار میلیارد تومان است که وصول آن در سال جاری صورت می‌گیرد. بر اساس گزارش سازمان امور مالیاتی، در کل بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان از جرایم دریافت شده است.

وی گفت: از ابتدای شکل گیری صندوق تا امروز وزارت راه و شهرسازی موفق شده بیش از ۱۵۰ هزار واحد مسکونی افتتاح کند که این موضوع به برکت صندوق ملی مسکن بوده است. درواقع سرعت شکل گیری نهضت ملی مسکن و بهره برداری از واحد‌های آماده، از بدو تاسیس صندوق بشدت زیاد شد. بصورتی که در ماه گذشته در یک فقره ۱۰۰ هزار واحد مسکن با تامین مالی صندوق افتتاح شد.

رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن راجع به تخصیص دو میلیارد دلار منابع ارزی برای تکمیل طرح‌های نهضت ملی مسکن افزود: کلیه این منابع به صندوق ملی مسکن خواهد آمد و از طریق این صندوق در نهضت ملی ثبت می‌شود.

وی درخصوص جذب منابع از محل تهاتر نفت عنوان کرد: سازمان برنامه و بودجه در سال ۱۴۰۱ برای تهاتر نفت ۲۰ هزار میلیارد تومان در صندوق درنظر گرفت. باتوجه به مصوبات اخیر به سال جاری درحال انتقال است و درواقع ترتیبات اولیه آن انجام شده تا صندوق بتواند از مزیت منابع مذکور در سال جاری بهره ببرد.

اسماعیلی درمورد استفاده از فناوری‌های نوین در صنعت ساختمانی گفت: اخیرا طبق دیداری که با صندوق نوآوری و شکوفایی داشتیم و توافقات اولیه‌ای که انجام شده است، شرکت‌های دانش بنیانی که در این حوزه فعال هستند در کشور شناسایی و مکاتباتی را ارسال کردیم. امروز در کشور ۱۰ شرکت دانش بنیان در حوزه ساخت مسکن و فناوری‌های نوین مسکن داریم که می‌توانند فرایند ساخت مسکن را تسهیل و تسریع کنند. برای مثال استفاده از پرینتر‌های سه بعدی، ساختمان را به سرعت بالا می‌برد.

وی در ادامه گفت: در شرف مذاکراتی با صندوق نوآوری و شکوفایی هستیم که بتوانیم این شرکت‌ها را به عملیات ساخت مسکن متصل کنیم.

رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن درخصوص تعاملات بین‌المللی صندوق گفت: علاوه بر تعامل بین‌المللی در حوزه ساخت، تعامل بانکی در حوزه مالی هم جزو وظایف ماست. همکاری با بانک توسعه اسلامی و دیگر بانک‌های بین‌المللی در اخذ تسهیلات یا ایجاد فرایند‌هایی که طی آن تامین ضمانتنامه‌ای که با آن بتوانیم پروژه‌های بین‌المللی را منعقد کنیم جزو وظایف است و در حال دنبال کردن آن است.

اسماعیلی راجع به هزینه‌های صندوق ملی مسکن اظهار کرد: بابت عملیت عمرانی استان‌ها ۶۷۰ میلیارد تومان بصورت نقد و ۱۳۵ میلیارد تومان بصورت غیرنقد و جمعا ۹۰۵ میلیارد تومان در استان‌ها هزینه شده است. در شهر‌های جدید و پروژه‌های نهضت ملی درمجموع هزار و ۵۰۰ میلیارد بصورت نقد مصرف شده است. با درنظر گرفتن مجموع عملیاتی که طی ۱۱ ماه گذشته داشتیم امروز صندوق دو هزار و ۶۳۰ میلیارد تومان بصورت مستقیم در پروژه‌ها صرف کرده است.

وی درخصوص تشویق بانک‌هایی که عملکرد درستی داشته اند گفت: ساز و کار‌های مختلفی را با بانک مرکزی درنظر گرفتیم که از آن مسیر بخشی از عدم عملکرد بانک‌ها را پوشش دهیم. یکی از آن‌ها این است که به میزانی که بانک وظیفه داشته تسهیلات مسکن اعطا کند و پرداخت نکرده است، بانک مرکزی عدد بزرگتری از آن را از محل ذخایر قانونی بانک بلوکه کند و به بانک‌هایی که تسهیلات مدنظر را اعطا کرده اند اختصاص دهد.

مهدیار اسماعیلی اضافه کرد: علاوه بر مسیری که قانون پیش بینی کرده که درواقع اخذ مالیات از طریق سازمان امور مالیاتی است، این امکان را بانک مرکزی دارد تا از ابزار‌های قانونی خودش بانک‌های فعال را تشویق و بانک‌های کم کار را محدود کند و اجازه اعطای تسهیلات در حوزه خارج از مسکن که باید به مسکن پرداخت شود را از آن سلب کند.

رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن در انتها گفت: از عملیات نهضت ملی مسکن بالغ بر هزار و ۷۶۰ پروژه رسمیت پیدا کرده است. دستاورد بزرگ صندوق طی ماه‌های گذشته کاهش سود تسهیلات از ۲۳ به ۱۸ درصد بوده که امکان این کاهش سود از مسیر منابع صندوق شکل گرفت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار