محمدرضا مهدیار اسماعیلی رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درخصوص سرعت پایین پیشرفت طرح نهضت ملی مسکن گفت: در تلاش هستیم تا سازوکاری را در کشور طراحی کنیم تا از طریق آن، ساخت مسکن نه برای کوتاه مدتِ یک، دو یا چهار ساله، بلکه بصورت مستمر شکل بگیرد.
اسماعیلی ادامه داد: وقتی یک فرایند بلند مدت را طراحی میکنیم، مثل تشکیل دستگاه جدیدِ صندوق ملی مسکن یا وضع قانون جهش تولید مسکن که مستمرا سالانه یک میلیون مسکن را پیش بینی کرده، نیاز به اقدامات اولیه زیرساختی داریم.
وی با اشاره به اینکه بخشی از زمان اولیهای که تا الان سپری شده، صرف اقدامات زیرساختی شده عنوان کرد: این فرایند پس از به اوج رسیدن خود و به کار افتادن چرخه جدید، جبران مافات میکند و حتی اگر در کوتاه مدت کل اعداد پیش بینی شده را رقم نزند، در میان مدت و بلند مدت آن را پوشش میدهد.
رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن درمورد همکاری بانکها برای پرداخت تسهیلات حوزه مسکن اظهار کرد: بانکها مشارکتهای مختلفی داشتند. مشارکت بعضی از بانکها در تراز یا حتی بالاتر از وظایفشان بود و نسبت به محدودیتهای خود خوب عمل کردند. برخی دیگر نسبت به محدودیتها و امکانات موجود، تعهد کافی را نداشتند؛ بنابراین باید نسبت به بانکها بصورت متمایز از هم و با دید متفاوت نگاه کنیم.
وی اضافه کرد: ما بانکهایی را که در این حوزه فعال بودند حمایت میکنیم. بانک مرکزی هم به دنبال این هست که بانکهای فعال را از مسیر خط اعتباری بهرهمند کند تا این فرایند تسریع شود.
مهدیار اسماعیلی در انتها گفت: ابزار مالیات را برای بانکهایی که فعال نبودند و نتوانستند خود را با این ساز و کار تطبیق دهند، در نظر گرفتیم و بانک مرکزی ابزار ذخیره قانونی را برای آنها اعمال میکند. یعنی میزان منابع مسدود شده آنها را نسبت به بانکهای ک فعالیت بهتری دارند بالا میبرد و از محل مسدودی منابع بانکها به نفع بانکهای فعال، عملیات نهضت ملی مسکن را حمایت و تسریع میکند.