به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، دبیرخانه دائمی کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی به منظور تقویت انگیزهها، تشویق و ترغیب پژوهشگران مسلمان اعم از ایرانی و غیر ایرانی برای نوآوری و نظریهپردازی در حوزه علوم انسانی اسلامی و از همه مهمتر، الگوسازی در این عرصه، هر دو سال یک بار جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی را برگزار کرده و به برترین نوآوریها و نظریهها جایزه اعطا میکند.
جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی درصدد است تا عمده استعدادها و ظرفیتهای ممتاز علمی را در این حوزه به سمت نوآوری و نظریهپردازی سوق دهد. این جایزه ضمن تشویق پژوهشگران مسلمان به نوآوری و نظریهپردازی در قلمرو علوم انسانیِ اسلامی، فرصت مغتنمی را برای همکاری و همافزایی علمی میان اندیشمندان مسلمان ایرانی و غیر ایرانی فراهم مینماید.
فرایند دقیقی که برای نقد، داوری و انتخاب نوآوری و نظریه برتر انجام میگیرد، موجب میشود تا این جایزه معیار مهمی برای ارزشگذاری علمی بر فعالیتهای پژوهشی افراد و مؤسسات تحقیقی در ایران و جهان اسلام قلمداد گردد.
جایزه جهانی توسط شورای سیاستگذاری مجمع عالی علوم انسانی اسلامی به آن دسته از شخصیتهای علمی تعلق میگیرد که دارای نظریهای منسجم در قالب کتاب یا مقالات متعدد منتشرشده در قلمرو علوم انسانی اسلامی یا دارای مرجعیت علمی در زنجیرهای از تلاشهای علمی باشند که به پیشرفت و تحول حوزه علمی تخصصی خاصی در قلمرو علوم انسانی اسلامی منجر شده باشد.
قوانین جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی
یادآور میشود ششمین دوره اعطای جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی همزمان با برگزاری افتتاحیه هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی دوشنبه ۲۲ آبان سال جاری در فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود.