علی ودایع کارشناس بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در ارتباط با تهدیدات آمریکا علیه ایران اظهار داشت: از ابتدای تهاجم رژیم صهیونیستی به غزه یک جنگ دیپلماتیک تمام عیار شکل گرفته که تهران به عنوان اصلیترین حامی مقاومت، میداندار این موضوع بوده است.
وی افزود: نشست جده با محوریت ایران برنده تقابل با محور سازش بود. در کنار این موضوع شاهد صدور قطعنامه سازمان ملل بودیم که میتوانیم از آن به عنوان سنگینترین شکست رژیم صهیونیستی تا به این لحظه از جنگ دیپلماتیک یاد کنیم.
ودایع تصریح کرد: آمریکاییها در مقابل ایران فقط از سیاست پرستیژ استفاده میکنند. نکته این سیاست فقط آن پیام اعلامی است که منتشر میکنند. آن چه که ما از رفتار کاخ سفید مشاهده میکنیم در ارتباط با خط و نشان برای تهران، در چارچوب سیاست پرستیژ قابل ارزیابی است.
وی ادامه داد: نوع موضع گیریهای مقامات آمریکایی از روز نخست طوفان الاقصی نشان دهنده سیاست اعمالی واشنگتن در خود داری و پرهیز از تنش و درگیری با ایران است.
این کارشناس بینالملل تاکید کرد: این که اعلام کردند جمهوری اسلامی به شکل مستقیم هیچ نقشی در طوفان الاقصی نداشته، برخلاف گفتار تلآویو بود که نشان از تلاش آمریکاییها برای دور نگاه داشتن ایران از ورود به جنگ است.
وی همچنین گفت: تمامی نشانهها، نشان از تلاش ایالات متحده برای کنترل سطح تنش در خاورمیانه است. اما مبتنی بر سیاست پرستیژی که به وسیله آن میخواهند به شهروندان صهیونیستی القاء کنند که ما تمام قد پشتیبان شما هستیم.
ودایع یادآور شد: نکتهای که در رفتار شناسی غربیها لازم است شناخته شود، این است که آمریکا و متحدانش پس از جنگجهانی دوم، هر گاه احساس ضعف کردهاند دست به ائتلافسازی زدهاند. جبهه غرب در یک سال و نیم گذشته در اوکراین با روسیه درگیر است. زرادخانههای آنها در مرز بحران قرار گرفته و در جایگاهی نیست که جنگ جدیدی آغاز کند چرا که به شدت آسیب پذیر است.
وی در پایان تصریح کرد: آمریکاییها و به طور کلی غربیها رفتار خود را مبتنی بر منافع خود تنظیم میکنند. هر زمان منافع آنها اقتضا کند، آنها عرف بینالملل و حقوق بشر را زیر پا میگذارند. اما ویترین رفتاری خود را با توجیه اعمال خود دنبال میکنند. آمریکاییها اصلا قابل اعتماد نیستند که به آنها اعتماد و روی حرف آنها سرمایهگذاری کنیم.