به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اسکندر مؤمنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری صبح امروز در مرکز سروش اظهار کرد: یکی از بزرگترین حلقههای مفقوده در روند درمان و ترک اعتیاد معتادان متجاهر بحث اشتغال زایی و یاددادن مهارت به آنها است.
وی افزود: معتادان متجاهر بعد از جمعآوری در گام اول سمزدایی میشود و به تدریج مراحل درمان آنها طی میشود، اما اگر این افراد مهارتی را یاد نگیرند و دارای کار نباشند، بعد از اینکه به جامعه برگردند مجدد به دلیل اینکه جامعه آنها را جذب نمیکند به سراغ اعتیاد میروند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری گفت: پلیس برای جمعآوری ترک اعتیاد و اشتغالزایی معتادان متجاهر وظیفه ذاتی ندارد، اما طبق مسئولیت اجتماعی خود پای کار آمده و این موضوع را پیگیری میکند ما از دیگر دستگاهها هم درخواست میکنیم تا مانند پلیس پای کار بیایند.
مؤمنی گفت: هماکنون در تهران بین ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر ظرفیت نگهداری معتادان متجاهر داریم که برای نصف این رقم ظرفیت اشتغالزایی وجود دارد.
وی بیان کرد: در کل کشور ۷۰ هزار نفر معتاد متجاهر داریم که نیاز داریم برای ۵۰ هزار نفر آنها مراکز و ظرفیتهای مهارتآموزی و ایجاد اشتغال ایجاد شود.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه مدت زمان مناسب برای ترک اعتیاد و ایجاد اشتغال معتادان متجاهر چه زمانی است، گفت: در حال حاضر در شرایط خاص ما معتادان متجاهر را میتوانند نهایتاً یک سال نگهداری کنیم، اما شرایط مطلوب این است که این افراد حداقل دو سال نگهداری شوند.
مؤمنی ادامه داد: جدیداً لایحه افزایش مدت زمان نگهداری معتادان متجاهر با قید فوریت توسط رئیس جمهور به مجلس ارسال شده که در صورت تصویب این لایحه معتادان متجاهر حداقل دو سال در مراکز نگهداری میشوند.