به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امروز سی و دو روز است که از عملیات طوفان الاقصی و واکنش صهیونیستها به این عملیات با حمله به غزه و تشدید محاصره این منطقه میگذرد، در این مدت اکثر کشورهای جهان از جمله آمریکا شاهد برگزاری تظاهرات در محکومیت این جنایات و تأکید بر توقف این نسلکشی بوده است.
عصر جمعه پنجم آبان ماه (۲۷ اکتبر ۲۰۲۳) هم مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نشستی فوقالعاده درباره فلسطین قطعنامه پیشنهادی کشورهای عربی درباره اوضاع جاری در فلسطین را به تصویب رساند. در این قطعنامه با ۱۲۱ رای موافق، ۱۳ رای مخالف و ۴۵ رای ممتنع بر آتشبس فوری و توقف خصومتها در غزه تأکید شده بود. آمریکا به این قطعنامه رای منفی داد و ایران هم رای مثبت.
حسین امیرعبداللهیان که همزمان با رای گیری درباره این قطعنامه در نیویورک حضور داشت، در گفتوگویی با خبرنگاران در این باره گفت: ۱۲۰ کشور حمایت خود را از طریق این قطعنامه از فلسطین اعلام کردند که اتفاق مهمی است و رد کردن اینکه از یک جریان آزادیبخش فلسطینی نباید به عنوان یک گروه تروریستی یاد کرد، اتفاق مهم دیگری است که در صحن مجمع عمومی سازمان ملل رخ داد و قطعا این امر میتواند بر قطعنامه پیشنهادی برزیل که اکنون در دستورکار شورای امنیت است، تاثیر بگذارد.
در همین خصوص رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران دوشنبه شب ۱۵ آبان ماه در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به قطعنامه تصویب شده در مجمع عمومی نوشت: بیش از ١٢۰ کشور خواستار توقف جنگ شدند. میلیونها نفر در شهرهای مختلف جهان از جمله واشنگتن در حمایت از فلسطین و محکومیت جنایت جنگی در خیابانها هستند، اما کاخسفید ترجیح میدهد همچنان شریک جرم باشد و رژیم فروپاشیده اسرائیل را به بهای تقابل با افکار عمومی جهانیان همراهی کند.
امیرعبداللهیان پیش از این نیز در اظهارنظرات متعدد به مدیریت جنگ جاری در فلسطین توسط آمریکاییها اشاره کرده بود. او اول آبان ماه در نشستی خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: امروز با اطلاعات دقیق اعلام میکنم، مدیریت جنگ علیه فلسطین در اختیار نظامیان و دستگاه امنیتی آمریکاست. سیستم امنیتی و سیستم حکومتی و سیاسی در سرزمینهای اشغالی کاملا فروپاشیده، ولی ماشین جنگی رژیم صهیونیستی با فرماندهی و هدایت نظامیان و دستگاه امنیتی و بخش سیاسی آمریکا تلاش میکنند که رژیم اسرائیل فروپاشیده را از این بحران نجات دهند.
وزیر امور خارجه ایران همچنین روز چهارشنبه دهم آبان ماه در نشست خبری مشترک با هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه در آنکارا گفت: امروز فرمانده سنتکام و فرمانده نیروی زمینی ارتش آمریکا در اتاق عملیات مشترک جنگ در کنار نظامیان شکست خورده و فروپاشیده اسرائیلی قرار دارند.
امیرعبداللهیان پیش از این در گفتوگویی با بلومبرگ با بیان اینکه اگر آمریکا به این روند و حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد، توسعه جنگ و باز شدن جبهههای جدید در منطقه امری اجتنابناپذیر است، گفته بود که در آن صورت دود این جنگ به چشم آمریکا هم خواهد رفت.
اخیرا هم شاهد تحرکات نظامی آمریکا در منطقه هستیم از جمله اعزام زیردریایی اتمی به منطقه غرب آسیا و سفر رئیس سازمان سیا به منطقه و فلسطین اشغالی که در همین خصوص ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه ۱۵ آبان ماه در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس در این باره گفت: تحرکات آمریکا در منطقه در استمرار تلاش این کشور برای ایجاد پوشش نظامی و سیاسی برای باز گذاشتن دست رژیم صهیونیستی در تداوم ارتکاب جنایات و دستیابی رژیم به یک پیروزی ملموس است. دولت آمریکا درک میکند رژیم صهیونیستی دچار شکست فاحش و تمام عیار شده است و با ارتکاب جنایات جنگی و نسل کشی به دبال دستیابی نتیجه ملموسی هستند که موازنه را به نفع خود تغییر دهند. دولت آمریکا در پرتو همه تحرکات و تحولات، در کنار این رژیم و به دنبال فضای لازم تنفسی و ایجاد شرایط مانور و شرایط لازم برای اینکه خاطر صهیونیستها را از ادامه جنایاتشان جمع کنند.
به گفته کنعانی تحرکات در منطقه و گسیل ناوگانها و ناوهای هواپیمابر و زیردریاییها صرفا با هدف کمک به رژیم صهیونیستی است و هدف دیگری در ورای آن وجود ندارد.