به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دادههای مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی نشان میدهد از ابتدای سال آبی جاری تا روز یکشنبه ۱۴ آبانماه بارشها در ۲۳ استان کشور منفی بوده است.
بارش در استانهای اصفهان، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، کرمان، گلستان، مازندران، هرمزگان و یزد در مقایسه با بارشهای دوره بلندمدت افزایش یافته است.
بیشترین کاهش بارش با ۱۰۹.۴ درصد برای استان یزد است. پس از این استان، کرمان با رشد منفی ۱۰۰.۵ درصد، بوشهر با رشد منفی ۸۲.۵ درصدی، ایلام با رشد منفی ۸۰.۵ درصدی و لرستان با رشد منفی ۷۷.۸ درصدی قرار دارند.
در مجموع بارشهای کشور در مقایسه با بارشهای دوره بلندمدت ۲۰ درصد کاهش یافته است.
به گزارش تسنیم، اول ماه جاری سازمان هواشناسی با استناد به دادههای مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی اعلام کرد: سال گذشته پس از پایان هفته چهارم پاییز در ۱۲ استان کشور حتی یک قطره باران هم نباریده بود و میانگین بارش حدود ۱۰ استان نیز کمتر از یک میلیمتر بود، این در حالی است که از ابتدای سال زراعی تا پایان هفته چهارم پاییز فقط بارش در یک استان جنوبی صفر بوده و بارندگیهای پاییز در ۳۰ استان شروع شده است.
گیلان با میانگین دریافت حدود ۱۰۸ میلیمتر باران، پربارشترین استان کشور تا این لحظه است. پس از گیلان بیشترین بارشها بهترتیب برای استانهای مازندران با ۹۶، گلستان ۵۹ و اردبیل با ۳۹ میلیمتر بوده است.
با وجود اینکه بر اساس انتظارات بارشهای سال زراعی زودتر آغاز شد و میزان آنها نیز تا اینجا بیشتر از نرمال بوده است، اما کمبارشی انباشته و خشکسالیهای متوالی گذشته با یک سال بارش نرمال جبران نمیشود، همچنان بخش وسیعی از کشور تحتتأثیر درجات مختلف خشکسالی است که ضرورت مدیریت منابع آب را بیش از پیش میکند.