به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بر اساس آمار مرکز پژوهشهای مجلس، ایران با میزان فلرینگ بالغ بر ۱۸.۴ میلیارد مترمکعب در سال بعد از روسیه دومین کشور از این حیث در دنیا است. از همین جهت تدابیری برای کاهش سوزاندن گاز مشعل صورت گرفته که در ادامه به آن اشاره میشود.
طبق احکامی که در برنامه ششم توسعه تنظیم شده است، دولت مکلف به اجرای طرحهای جمعآوری، مهار، کنترل و بهرهبرداری از گازهای همراه تولید نفت و مشعل در همه میادین نفتی و تاسیسات صنعت نفت و مهار و کنترل ۹۰ درصد گازهای مشعل تا سال پایانی برنامه، شده است.
طبق عملکرد ارسالی وزارت نفت، این وزارتخانه اقدام به تعریف طرحهای فروش و مزایده گازهای مشعل در قالب طرحهای کوتاه مدت و احداث واحدهای الانجی و تاسیسات جمعآوری این گازها در برنامه بلند مدت، کرده است.
با وجود این طرحها در طی پنجساله برنامه ششم توسعه، این اقدامات تنها منجر به جمعآوری ۱.۴۳ میلیون مترمکعب گاز مشعل در روز و ۵۵۲ میلیون مترمکعب در سال شده است.
از طریق مزایده و کنترل و فروش ۰.۶۱ میلیون مترمکعب گاز مشعل پالایشگاههای گازی جمعآوری شده است که عملکرد حدودا ۵ درصدی در این برنامه را نشان میدهد.
از جمله مهمترین موانعی که پیشروی این جمعآوری و ساماندهی گازهای مشعل وجود دارد میتوان به عدم جذابیت مالی اجرای این پروژهها در مقایسه با سایر پروژههای شرکت تابعه وزارت نفت اشاره کرد.