به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی در دهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت، اظهارداشت: باتوجه به حوادث غزه ابتدا باید بگویم این ظلم آشکار که بر مردم فلسطین شده قابل تحمل نیست و امیدوارم این موضوع به نفع مردم فلسطین به سرانجام برسد.
او در ادامه با بیان اینکه اقدامات خوبی در حوزه بانکداری الکترونیک طی سالهای گذشته انجام شده است، افزود: هوش مصنوعی، تصمیم گیری براساس داده واطلاعات را هموار میکند؛ باید در حکمرانی نیز به ما کمک کند و به بینشی تبدیل شود.
رییس کل بانک مرکزی ضمن اشاره به اینکه باید در هوش مصنوعی جز ده کشور اول دنیا باشیم، گفت: ما در بعضی از حوزهها عملکردمان خوب است بخصوص در زیرساختها؛ خیلی از کشورها از الکترونیکی بودن ۹۷ درصد زیرساخت پرداخت تعجب میکردند. الان ۹۰ درصد چکها صیادی است و این روی قابل اعتماد شدن چک تاثیر گذار بوده است.
فرزین ادامه داد: احراز هویت غیرحضوری نیز از اقدامات خوب دیگر است که دستورالعمل آن از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده است؛ بانکها هم اقدامات خوبی داشتند.
وی افزود: ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار حساب تفکیک شدند؛ ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار حقوقی و ۱۰ میلیون حساب حقیقی بوده است.
او در ادامه درباره آسیب شناسی نظام بانکی گفت: ما در نظام بانکی و بانک مرکزی مشکلات زیادی داریم و برای رسیدن به بانکداری مرکزی مطلوب راهی طولانی داریم.
فرزین گفت: بانک مرکزی باید بتواند از هوشمندی استفاده کند و این بحث میتواند در نظارت به ما کمک کند. ما در بانک مرکزی در بحث نظارت با مشکل مواجه ایم و این یکی از معضلات بانک مرکزی کشورمان است که نظارت دقیقی روی بانکها نداریم.
رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه اگر نظارت دقیق بر بانکها وگردش پول و ارز در کشور داشته باشیم بسیاری از نوسانات را میتوانیم کنترل کنیم، تصریح کرد: پول و ارز باید رصد بشوند؛ این بیشتر از طریق سیستم بانکی انجام میشود؛ پول ما باید حکمرانی لازم را داشته باشد.
وی گفت: مراودات با کشورهای مختلف داریم، ولی هیچ نظارت دقیقی وجود نداشته و خیلی از آسیبها بخاطر عدم نظارت و اجرای مقررات است.