به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محسن رضایی ضمن تبریک به مناسبت میلاد با سعادت حضرت زینب سلام الله علیها بیان داشت: حکمرانی و ارتباط آن با قرآن بسیار مهم و لازم است و برای اینکه بعد از قرنها اسلام به صحنه حکمرانی بازگردد نیاز به بحث و بررسی فراوان درباره غنی شدن حکمرانی کشور است و امروز هم مردم کف جامعه بسیاری از مشکلات کشور را
ناشی از ضعف حکمرانی می دانند.
وی ادامه داد: بحث اول این است که اصلا حاکم کیست و چه کسی حق حکومت دارد. اسلام آمد و گفت هم خالق و هم پادشاه عالم خداست.
گاهی انسان به خدا مغرور میشود، حتی در جامعه انقلابی ما هم بعضا این اتفاق میافتد و گاهی مرزبندی ها را گم میکنیم.
رضایی خاطرنشان کرد: در زمان آقای شاه آبادی جمع زیادی به ایشان مراجعه کردند و گفتند چرا این مشکلات و تورم و اینگونه مسائل بوجود آمده است و ایشان پاسخ دادند: زیرا که شما به خدا مغرور شده اید و از توانایی های خودتان استفاده نمی کنید. باید واژه های قرآن در خصوص امر حکمرانی را استخراج کرد. ۸۵ آیه قرآن به اطاعت اشاره دارد و ۱۸۵ آیه به تبعیت میپردازد لذا اطاعت و تبعیت و ارتباطشان بسیار مهم است، تبعیت به نوعی همان تنظیم گری و به معنای این است که منافع شخصی در جهت منافع ملی قرار بگیرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تشریح مساله ولایت توضیح داد: مساله دیگر رابطه ولایت با حکمرانی است، آیا ولایت محدود به یک شخص است یا یک جریان رودخانه است؟ مقام معظم رهبری به بهترین شکل در چند سخنرانی مساله ولایت را باز کردهاند و در سایت شخصی ایشان این سخنرانی های ارزشمند موجود است.
محسن رضایی ادامه داد: مقام معظم رهبری می فرمایند ولایت یعنی یکپارچگی و در هم تنیده شدن، که از واژه ریسمان آمده است و ولایت یعنی آحاد جامعه در هم تنیده و یکپارچه شوند و بعد می افزایند مساله وحدت در اسلام بسیار مهم است و ولایت برای تقویت وحدت است.
وی با اشاره به شیوه اداره جنگ تصریح کرد: ما در جنگ زیر سایه حضرت ولی عصر و بعد امام بودیم و این القاب و درجات معنی نداشت و بالاترین درجه ما برادر محسن برادر قاسم و برادر رحیم و نزد امام آقا محسن بود. نوعی حکمرانی خاص در سپاه در دوران دفاع مقدس حاکم بود و میبینیم که تاکنون در همان ریل حرکت و توسعه پیدا کرده و هر سال شاهد پیشرفت بوده است و از اشتباهات دولتمردان انحلال سازمان جهاد سازندگی است.
رضایی با یادآوری الگوی توسعه بومی برای هر کشور افزود: الگوی پیشرفت هر کشور مختص به خودش است و ما نمیتوانیم با راه فرانسه یا آمریکا و یا ژاپن پیشرفت کنیم البته میتوانیم از تجربه آنها استفاده کنیم که استفاده از دانش و تجربه لازمه پیشرفت است، اما هر کشوری راه پیشرفتش مختص خودش است.
وی ادامه داد: پیشنهاد میکنم به جز مباحث نظری و صرف جلسات، در زمینه های تجربی چه از تجارب خودمان و چه سایر الگوهای پیشرفت، شیوه های حکمرانی، بررسی و تجزیه و تحلیل شود.
محسن رضایی با اشاره به حادثه اخیر در غزه و تشریح شیوه جنگ انقلابی در برابر جنگ کلاسیک توضیح داد: نمونه پیروزی جنگ انقلابی در برابر جنگ کلاسیک پیروزی ویتنام برابر آمریکا و فرانسه است، پس از انقلاب اسلامی نوعی جنگ انقلابی اسلامی پدیدار گشت که نمونه موفقیت آن در جنگ های ۳۳ روزه و ۲۲ روزه مشاهده شد و اما امروز جنگ مقاومت فلسطین در غزه برابر اسراییل سختترین نوع جنگ انقلابی اسلامی است و انشالله با پیروزی ختم خواهد شد و امروز در بدنه حماس ما شاهد ولایت به معنای یکپارچگی و وحدت و شهادت طلبی و فداکاری هستیم.
دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ادامه داد: قاعده بعد اصل برادری است و میبینیم که با گذشت چند دهه از انقلاب شاهد افول این اصل هستیم و من یاد دارم اوایل انقلاب اصل برادری که شعاعی از ولایت بود به حدی پررنگ بود که نزدیکی ها از برادران خونی هم بیشتر بود و نمونه آن حال قاسم سلیمانی از استان کرمان پس از شهادت احمد کاظمی از استان اصفهان بود و در ادامه اثر این اخوت و برادری در اداره کشور و حکمرانی هویدا میشد.
وی با یادآوری شیوههای مدیریتی در دوران دفاع مقدس بیان داشت: یکی از اصول مهم اقناع پذیری است، در جنگ هرگاه میخواستیم عملیاتی انجام دهیم ده ها جلسه برگزار میشد و تا اکثریت فرماندهان قانع نمی شدند عملیات انجام نمی شد و متاسفانه در حکمرانی این اصل هم رفته رفته کمرنگ شده است.
فرمانده سپاه در دوران دفاع مقدس ادامه داد: قاعده بعدی، یادگیری است و اثر معجزه آسایی که نسبت به دانش نظری دارد ، چراکه نظریها کارایی عملی ندارند. فرماندهان جنگ عموما در ابتدا دانشجویانی بودند که سربازی نرفته و حتی بعضا تیراندازی هم بلد نبودند، اما با این سیستم یادگیری به آن مراحل شگرف فرماندهی جنگ رسیدند.
متاسفانه امروز با تغییر مدیران تمام دانش و تجربه مدیران قبل کنار گذاشته میشود و همه چیز از اول شروع میشود و بخشی هم ناشی از سیاست زدگی وارد شده به بدنه مدیریتی کشور است و جناحبندیها مشکلات ایجاد کرده است.
وی در پایان گفت: در این دوران که ۳ قوه در اختیار انقلابیها است باید ۳ اقدام مهم را پیگیری کنیم: اول تقویت برادری ها است و اینکه با یکدیگر حرف بزنیم و جلو سوء زن ها را بگیریم.
دوم مساله اخلاق است و میبینیم در ورزش و هنر و اقتصاد وسیاست دچار ضعف اخلاقی هستیم و برای نمونه در کشورهایی که به رفتار و فرهنگ در اقتصاد توجه شده پیشرفت هم قابل توجهتر بوده است و مثلا در ژاپن اخلاق سامورایی تاثیر شگرفی در پیشرفت اقتصادشان گذاشته است و ما علاوه بر نان و معیشت مردم باید به فکر احترام وهمراه سازی و اخلاق هم باشیم.
مساله سوم موضوع مادری است، کما اینکه اتفاقات سال گذشته ناشی از این است که ما نتوانستیم جایگاه و شانیت زن را به خوبی تبیین کنیم. جایگاه مادری به معنای صرف خانه داری نیست بلکه یک گنجینه عظیم اخلاقی- انسانی و حتی اجتماعی است و شان مادری باید جایگاه پیدا کند.