نعمتالله رستمی فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان (هماتولوژی آنکولوژی) و هیئت علمی بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، راجع به شیوع سرطان گفت: شیوع سرطان در دنیا و در کشور ما روبه افزایش است و در اغلب سرطانها زمانی که علائم آن در بدن نمایان میشود؛ قابل ریشهکن شدن نیستند.
وی با اشاره به تجربههای موفق درمان سرطان در دنیا گفت: اغلب کشورهایی که در درمان سرطان موفق شدند کاری کنند، بر اساس برنامه بیماریابی با روشهای گوناگونی همچون معاینه و رادیولوژی پیش رفتهاند.
رستمی تشخیص زودهنگام سرطان را یکی از عوامل موثر در درمان این بیماری دانست و گفت: اگر بیماری سرطان را زود تشخیص دهیم قابل درمان است و تقریبا اغلب سرطانها اگر زود تشخیص داده شوند؛ قابل ریشه کن شدند هستند.
هیئت علمی بازنشسته دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با ذکر عواملی در سبک زندگی که نقش مهمی در ابتلای سرطان دارد افزود: سبک زندگی ما به شکل غربی تبدیل شده است. بیتحرکی زیاد، دخانیات و مصرف غذاهای ناسالم باعث شده شیوع سرطان مثل کشورهای غربی بیشتر شود.
این فوق تخصص خون و سرطان ادامه داد: در گذشته این همه سرطان نداشتیم، که مشکل مهمی است و باید به آن فکر کرد. باید سبک زندگی را به سبک زندگی قدیمی برگردانیم تا بتوانیم میزان ابتلا به بیماریهای را کنترل کنیم.
رستمی با اشاره به یکی از عوامل پر خطر در ایجاد این بیماری افزود: سیگار یکی از عوامل پرخطر سرطانزا است و در اغلب سرطانها مخصوصا در سرطانهای دستگاه تنفس نقش بسزایی دارد.
وی گفت: متاسفانه دسترسی بیماران به داروهای سرطان در کشور ما بسیار سخت شده که علاوه بر آزار بیماران، پزشکان و متولیان درمان را نیز اذیت میکند.
این فوق تخصص خون و سرطان با اشاره به داروهای جدید گفت: اغلب داروهای جدید در درمان سرطان موثر هستند که ما یا در کشور نداریم یا قیمت بالایی دارد که بیماران قادر به تهیه آن نیستند، مسئولان باید تصمیم جدی در این باره اتخاذ کنند.