به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو_مهدی نجاری: طرح کارانه اشتغال (کاج) در دولت قبل به اجرا درآمد به عنوان یکی از طرحهای اشتغالزای دولت ذیل برنامه اشتغال فراگیر دنبال شد. این طرح سه طرح «کارورزی ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار»، «مهارت آموزی در محیط کار واقعی» و «مشوق بیمهای کارفرمایی» را شامل میشود. بر اساس طرح کارورزی، افراد فارغ التحصیل دانشگاهی پس از ثبت نام در سامانه کارورزی و احراز صلاحیت، از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به واحدهای تولیدی و اقتصادی برای طی دوره کارورزی معرفی میشوند تا در دوره ۴ تا ۶ ماهه با یک سوم حداقل دستمزد در یک بنگاه اقتصادی مشغول به کار شوند. اما دولت برای ترغیب کارفرمایان به جذب این افراد پس از اتمام دوره کارورزی مشوق بیمهای برای کارفرمایان در نظر گرفته است.
آخرین آمارها از اجرای طرح کارورزی بیانگر این است که تا کنون ۶۸ هزار و ۵۷۹ قرارداد در راستای این طرح منعقد شده است و همچنین ۱۶۰ هزار و ۷۴۶ داوطلب متقاضی اجرای این طرح هستند و از سوی دیگر ۲۲ هزار و ۱۰۲ واحد پذیرنده در این طرح شرکت کرده اند و ۱۲ هزار و ۲۹۷ واحد مشمول معافیت بیمهای شده اند.
"طرح کارورزی" یکی از برنامههای مهم دولت در راستای رونق تولید و ایجاد اشتغال برای جوانان جویای کار به ویژه فارغ التحصیلان است و تسهیل در جذب و بکارگیری جوانان در بنگاهها و ایجاد انگیزه کارآفرینی و کسب و کار در دانش آموختگان برای ورود به بازار کار از مهمترین اهداف اجرای این طرح به شمار میرود.
وزارت کار با اجرای طرح کارورزی، زمینه آشنایی کارورزان با محیط کار از طریق دورههای آموزشی و تامین نیروی کار مورد نیاز کارفرمایان بنگاههای اقتصادی را فراهم کرده است.