به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، نشست صمیمی دانشجویان با وزیر ارشاد بعد از ظهر دوشنبه 13 آذر ماه با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و همچنین شهاب اسفندیاری ریاست دانشگاه صدا و سیما برگزار شد.
این مراسم با قرائت قرآن یکی از دانشجویان دانشگاه و همچنین حضور پرشور دانشجویان آغاز شد و با اجرای نمایشی معنادار توسط دانشجوی این دانشگاه ادامه یافت. همچنین در این مراسم رئیس دانشگاه صدا و سیما با خوش آمد گویی به وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی روز دانشجو را پیشاپیش به دانشجویان تبریک گفت و ادامه داد: دهه هشتاد دولت اصلاحات و صداوسیما با هم درگیری سیاسی داشتند. سال ۸۰ صداوسیما بخاطر درگیری با دولت خاتمی فیلمهایش را از جشنواره فجر بیرون کشید. قبلا اجازه نمیدادند یک فیلم در حال اکران را در صداوسیما نقد و بررسی کنیم، میگفتند این تبلیغ است. مشکلات فرهنگ و رسانه کشور آنقدر زیاد است که نمیارزد به اختلافات سلیقهای بپردازیم.
پس از صحبت های شهاب اسفندیاری دانشجویان به طرح مطالبات و دغدغههای خود به صورت مستقیم و صریح با وزیر ارشاد پرداختند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صدا و سیما، کوهپیکر نیز با تمجید از اقدامات مثبت وزارتخانه ارشاد در دو سال گذشته نقدهایی را متوجه موضوعاتی همچون برخی فیلمهای روی پرده سینما، و در مجموع ضعف کیفی عملکرد ارشاد در مقابل نگاه توسعهای و کمی داشت.
همچنین علیرضا فرهادی نماینده جامعه رسانهای اسلامی دانشگاه صداوسیما درباره مسائل ساترا، سینما و تئاتر، نبود نگاه راهبردی در مسائل کشور، تربیت کارشناسان در حوزه فرهنگ، خودکفایی تولید کاغذ در کشور، کتابهای ترجمه شده کودکان و نوجوان، نظارت بر بازار لباس و پوشاک متناسب با حجاب، برخورد با برخی از سلبریتیها صحبت کرد و خواهان برنامه آینده وزیر فرهنگ و ارشاد شد.
دانشجویان دیگری نیز خواستار انجام افعال ایجابی نهادهای فرهنگی در مقابل هنجار شکنیهای فرهنگی به خصوص وضعیت حجاب در جامعه شدند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از شنیدن و یادداشت برداری از نکات دانشجویان ابتدا با بیان اینکه من نیز با بسیاری از مطالبات شما دانشجویان همراه هستم تأکید کرد: امروز و پس از گذشت دو سال و نیم از حضور در وزارت ارشاد باید در مورد کارنامه این وزارتخانه حرف زد.
محمد مهدی اسماعیلی در جمع دانشجویان دانشگاه صدا و سیما گفت: سال 84 وزیر وقت زمانی که وزارت را بر عهده گرفت، اقتصاد کتاب 250 میلیارد تومان بود. وزارت فرهنگ 80 میلیارد بودجه اش برای مدیریت کتاب بود. در سال 1400 که بنده وزارتخانه را تحویل گرفتم، اقتصاد کتاب، هشت هزار و 500 میلیارد بود و وزارت فرهنگ 30 میلیارد برای مدیریت کتاب در اختیار داشت؛ این یعنی زوال حکمرانی فرهنگی، یعنی جامعه را به سمتی هدایت کنی که حاکمیت اساساً کاری به حوزۀ فرهنگ کاری نداشته باشد.
اسماعیلی ادامه داد: چندین میلیارد هزینه کردند تا مرجعیت رسانه ای از دستگاه تبلیغاتی نظام دور شود. ما در وزارت فرهنگ و در دولت مردمی، قائل به راه حل سوم هستیم. نه تصدی گری دولتی و نه رهاشدگی لیبرالیستی. ما معتقد به نظارت، هدایت و تسهیل گری حاکمیت و نقش آفرینی گروه های مردمی و جریان عمومی مردمی هستیم، به همین دلیل نام دولت مردمی را برای خودمان انتخاب کردیم. این یک شعار نیست بلکه یک برنامه است.
وی افزود: حوزۀ فرهنگ باید تقویت شود. شعارم را گذاشتم بازگشت مرجعیت. حوزۀ فرهنگ در حاکمیت نباید در سایه اقتصاد و سیاست قرار گیرد. سالی که وزارتخانه را تحویل گرفتیم، بودجه ما یک هزار و دویست میلیارد بود. ما بایستی اقتضائات اقتصاد فرهنگ و مدیریت فرهنگی را فراهم می کردیم. در این دو سال اتفاقات مهمی افتاده است. سهم فرهنگ از 1.2 به 2.9در بودجه عمومی رشد کرده و از دیگر سو در برنامۀ هفتم پنج ساله این عدد به 6.1 می رسد.
اسماعیلی ادامه داد: ما یک بندی را در تبصره نه در لایحه گذاشتیم؛ یک درصد از هزینه بانکها و شرکتهای دولتی بایستی در حوزه فرهنگ به کار گرفته شود. 50 درصد آن را به صندوق هنر می ریزند و مجموعه ای از دستگاه های فرهنگی و جبهه های فرهنگی برای هزینه کرد آن تصمیم می گیرند.
وزیر ارشاد در مورد جایگزینی افراد از دولت قبل و حاضر هم توضیحاتی داد: غیر از ۲ نفر، تمام مدیرانی که از دولت قبل مانده بودند را برکنار کردم. فیلمهای مشارکتی فارابی را از ۲ فیلم در جشنواره فجر به ۱۷ فیلم رساندم کارنامه من این است که وقتی وزیر شدم توان جبهه انقلاب ساختن سالی ۵ فیلم بود، امسال مجموعههای فرهنگی انقلاب ۲۵ فیلم در جشنواره فجر دارند.
محمدمهدی اسماعیلی پس از پایان نشست دانشجویی در دانشگاه صداوسیما، درباره ارائه پوشاک عفیفانه با قیمتهای مناسب گفت: قیمت چادرهایی که بزودی توزیع میشود قوارهای ۴۵۸ هزار تومان است و حاضریم به مناسبت روز دانشجو به دختران آنها را هدیه بدهیم.