به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به مناسبت روز " دانشجو" به سراغ مصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردم سالاری رفتیم ودر نشستی صمیمانه به بررسی مهمترین اتفاقات و تحولات سیاسی ایران در یک سال گذشته و همچنین فضای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی پرداختیم که در ادامه متن مشرح این گفتگو را خواهید دید.
مصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردم سالاری در گفتوگوی تفصیلی با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو اظهار داشت: در مورد وضعیت فعلی جبهه اصلاحات دیدگاههایی داریم. اما خیلی نمیپذیریم که اشخاص حقیقی وارد جبهه اصلاحات شوند و به دنبال حضور احزاب در این جبهه هستیم.
وی افزود: من از موسسان خانه احزاب و همچنین عضو آن هستم. به این دلیل اعتقاد به تحزّب دارم.
کواکبیان در رابطه با اختلاف نظرهای حزب خود با ریاست جبهه اصلاحات گفت: اخیرا اعضای هیئت رئیسه جبهه اصلاحات با شورای مرکزی حزب مردم سالاری جلسه داشتند که بنده حضور نداشتم. من در جلسات حزب (مردم سالاری) شرکت نمیکنم و نماینده دارم.
وی ادامه داد: به دنبال احیای شورای هماهنگی سابق (شورای هماهنگی جبهه اصلاحات) هستیم و از ویزگی های آن شورا این بود که ریاست ثابت نبود بلکه گردشی اداره می شد .
کواکبیان همچنین با اشاره به دیدگاههای مطرح شده در جبهه اصلاحات گفت: گاهی مسائلی را در جبهه اصلاحات مطرح میکنیم که مورد توجه در دستور کار قرار نمیگیرد.
وی ادامه داد: معتقد به بازنگری در قانون اساسی هستم و برای بروزرسانی این قانون باید رفراندم برگزار شود تا قانون اساسی تغییر کند.
شادی برای باخت مقابل انگلیس و آمریکا معنا ندارد
دبیر کل حزب مردم سالاری با اشاره به اتفاقات جامجهانی فوتبال قطر وشادی برخی با پرچم حریفان ایران نیز تصریح کرد: شادی برخی پس از باخت ایران به آمریکا و انگلیس با پرچم حریفان ایران را محکوم میکنیم. معنایی ندارد وقتی تیم ملی ما بازی دارد برخیها با پرچم تیم مقابل شادی کنند.
وی ادامه داد: باید توجه کنیم که بخشی از این حرکت از سر ناآگاهی است که باید شادیکنندگان راهنمایی شوند و بخشی دیگر نیز، از سر لجبازی با حکومت جمهوری اسلامی است.
همچنین کواکبیان با محکوم کردن حمله تروریستی به حرم حضرت شاهچراغ (ع) در شیراز نیز گفت: این حمله را محکوم کردیم و خواستار پیگیری و دستگیری مسببان آن شدیم. اما یکی از انتقاداتم به سهلانگاری است که نتیجه آن حمله تروریستی در شاهچراغ شد. نیروی انتظامی میتوانست قویتر برخورد کند تا این اتفاقات نیافتد.
این فعال سیاسی با رد ادعاهایی که ایرانیان را طرفدار اسرائیل میداند، یادآور شد: این که یک عدهای بگویند مردم ایران به دلیل اعتراض به نظام حکمرانی داخلی خود طرفدار اسرائیل هستند، حرف بی ربطی است؛ چنین چیزی نیست و ممکن است برخی حمایت خود از غزه را بروز و ظهور ندهند، اما چنین تفسیرهای غلطی را قبول ندارم و این واقعیتی است که باید به آن توجه کنیم.
در انتخابات آذر منصوری حضور نداشتیم
دبیر کل حزب مردم سالاری در رابطه با انتخاب آذر منصوری که با مخالفت اکثریت اصلاحطلبان نیز همراه بود تاکید کرد: در انتخابات جبهه اصلاحات که منجر به انتخاب خانم آذر منصوری برای ریاست جبهه شد، شرکت نداشتیم. در این انتخابات اشخاص حقیقی رای دادند و ما به دنبال حضور احزاب بودیم. ما در مبنای این رایگیری اختلاف داریم، اما باید احترام بگذاریم.
قرار نیست در همه امور با عربستان هماهنگ باشیم
کواکبیان در تایید و استقبال از سرگیری روابط ایران و عربستان تصریح کرد: باید از روابط با همسایگان استقبال کنیم. اما توجه داشته باشیم که (کشورهایی مثل عربستان) قرار نیست با ما در همه امور هماهنگ باشند. به هر شکلی با عربستان ارتباط برقرار کنیم و آن ارتباط را گسترش بدهیم صددرصد به نفع جهان اسلام، منطقه و جمهوری اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: از سرگیری روابط با عربستان خیلی کار خوبی است. معتقدم رویکرد ارتباط با همسایگان در دولت آقای رئیسی رویکرد خوبی است. باید ببینیم حاصل این رویکرد چیست؟ شانگهای و بریکس حاصل خوبی است، اما دستاورد آنها بسیار مهمتر است. زیرا روابط اقتصادی با همسایگان باید سرجمع حساب شود تا مشخص شود چقدر منافع اقتصادی برای ما باقی می ماند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ارتباط با حضور و عدم حضور احزاب اصلاحطلب در انتخابات و اخبار ضد و نقیض مربوط به آن نیز اظهار داشت: من قبلا هم گفتهام درانتخابات مجلس دوازدهم اصلاح طلبان کاندید ندارند. نمیتوانیم که از اصولگرایان کاندید قرض بگیرم. شخصی در خانه احزاب مدعی شده بود که ۲ هزار نفر اصلاحطلب ثبتنام کردهاند. گفتم بگویید ۲ هزار نفر غیر اصولگرا ثبت نام کردهاند. ۲ هزار اصلاحطلب کجا بود. ما که میدانیم چه کسی اصلاحطلب است و در کجا است.
روحانی فکر کرد حمایتم از او وظیفه بوده است
کواکبیان در مورد اختلاف با حسن روحانی نیز گفت: با روحانی از سال ۵۸ رفاقت و همکاری دارم. اولین حزبی بودیم که از روحانی در سال ۹۲ حمایت کردیم. از این موضوع خوشحال هم بودیم. اما بلافاصله پس از انتخابات احساس کردیم که انگار حمایت جزو وظایف دینی، شرعی و انقلابی ما بوده است اما به ما اعتنا نکردند و ماهم اعتنا نکردیم. واقعیت این است که یک اختلاف سلیقه و رفتاری باهم داریم.
به من لقب وکیل الدوله روحانی داده بودند
وی افزود: در تهران به دفاع از دولت روحانی متهمم میکردند و اسمم را «وکیل الدوله» گذاشته بودند. اما بعد از مجلس دهم، وقتی هنوز دو سال از دولت روحانی باقی بود و از مجلس جدا شده بودیم، هیچ اعتنایی به ما نشد و در این میان ظریف محبت کرد یک حکم دستیار وزارت خارجه برای ما زد. اما از طرف آقای روحانی هیچ احساسی برای همکاری نبود.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این که آیا حسن روحانی میتواند برای اصلاحطلبان جایگاه مرحوم هاشمی رفسنجانی و یا سید محمد خاتمی را پر کند یا خیر تاکید کرد: اصلاحطلبان هیچ نشستی با آقای روحانی نداشتند. ظاهرا دو طرف (اصلاحطلبان و روحانی) احساس نیاز به نشست با یکدیگر ندارند. بعید است که روحانی بتواند جای مرحوم رفسنجانی و سید محمد خاتمی را بگیرد.
وی ادامه داد: دولت روحانی با این که اصلاحطلبانی را در خود داشت اما اعتنایی به اصلاحطلبان نداشت که بعدا این موضوع متقابل هم شد. اگر اصلاحطلبان نبودند روحانی نمیتوانست رای بیاورد. البته بعضی دوستانش گفتند که ما نیازی به اصلاحطلبان نداشتیم؛ که این مُزد زحمات مان بود که پرداخت شد.
کواکبیان در رابطه با این که لیست یا ائتلافی را حمایت خواهد کرد یا خیر گفت: از لیست و ائتلاف حمایت نمیکنیم. باید ببینیم که اصلا لیستی تشکیل میشود یا خیر؟
در جایی گفتم ان شاءالله آقای روحانی با این لیست خود محشور و عندالله ماجور میشود.