به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از راشاتودی، مارکو کولانوویچ، استراتژیست ارشد سهام در بانک جی پی مورگان آمریکا در یادداشتی هشدار داد که اکثر مردم این کشور به علت بحران هزینههای زندگی و ادامه تورم، همه پساندازهای خود را که در طول همهگیری کرونا جمع شده بود، خرج کردهاند.
به گفته این مقام بانکی، داراییهای نقدی تعدیل شده پس از تورم مانند سپردهها و وجوه بازار پول برای تقریباً تمام مصرف کنندگان در ایالات متحده تا اواسط سال ۲۰۲۴ به زیر سطح سال ۲۰۱۹ خواهد رسید.
وی با اشاره به افزایش اخیر معوقات بدهی کارتهای اعتباری و وامهای خودرو و تعداد فزاینده پروندههای ورشکستگی، گفت: احتمالاً تنها یک درصد از مصرف کنندگان برتر از نظر درآمد، وضعیت بهتری نسبت به قبل از همه گیری خواهند داشت.
طبق محاسبات قبلی بانک جی پی مورگان، پسانداز مازاد آمریکاییها در اوت ۲۰۲۱ به ۲.۱ تریلیون دلار رسیده بود. با این حال، در اکتبر سال جاری، این پس انداز به حدود ۱۴۸ میلیارد دلار کاهش یافته بود.
استراتژیستهای این بانک در آن زمان توضیح دادند که این روند ناشی از "شرایط سختتر دریافت اعتبار و افزایش نرخ سود بانکی، کاهش محرکهای اقتصادی و (قطع شدن) کمکهای کرونایی" و همچنین چندین سال تورم بالا بوده است.
کولانوویچ خاطرنشان کرد که بازار مسکن این کشور علیرغم هزینههای بالای استقراض تا کنون باثبات بوده است چرا که مصرفکنندگان در بنبست نرخهای بهره پایین گیر افتادهاند.
وی هشدار داد: با این حال، فروش خانههای موجود کاهش یافته و تقریباً به پایینترین سطح خود رسیده است و حدود ۶.۵ تریلیون دلار بدهی تجاری بخش املاک و مستغلات همچنان یک فشار مازاد است.
در عین حال، طبق گزارش بانک فدرال رزرو نیویورک، بدهی کارتهای اعتباری ایالات متحده در سال جاری میلادی به افزایش خود ادامه داده است و هشتمین دوره سه ماهه متوالی افزایش نسبت به سال گذشته را در سه ماه منتهی به سپتامبر نشان میدهد.
به گفته کارشناسان، هرروزه خانوارهای بیشتری برای مدیریت بدهیهای خود با وجود تورم بالا و افزایش نرخهای بهره با مشکل مواجه هستند که میتواند نشان دهنده "فشار مالی واقعی" در این کشور باشد.