به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی "تهران ۲۰"، علی بیات، عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی در خصوص انتظارات دانشجویان از نمایندگان مجلس با توجه به پیشرو بودن انتخابات، گفت: مجلس یازدهم، دوره پرکاری بوده است، اما متاسفانه پر بار نبوده؛ چراکه آنطور که باید نظارت کافی و جامعی بر قوانین که وضع کردهاند، نداشتند.
وی در ادامه افزود: مجلس دوره دوازدهم باید از ضعفها و ناتوانیهای دوره گذشته درس بگیرد، در واقع نمایندگان باید تحول را ایجاد کنند و نباید مجلس دوازدهم تکرار مجالس گام اول باشد و باید متفاوت از مجالس گذشته باشد.
بیات با اشاره به اینکه دستاورد مجلس یازدهم را میتوان به دوره جدید تعمیم دهیم، گفت: متاسفانه مجلس با ابتکاری که در موضوع شفافیت ایجاد کرد و آن را به قوای سه گانه تعمیم داد، باعث شد که شفافیتش عملا اجرا نشود. تا زمانی که مجلس شفافیت را از خود آغاز نکند و برای تکتک رایهایی که میدهد به مردم پاسخگو نباشد، نمیتواند نمره قبولی از جانب مردم بگیرد.
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی در پایان با بیان اینکه مجلس باید از حیثیت خود دفاع کند، گفت: مجلس در زمینه «تحقق عدالت» قوانین مختلفی را به تصویب رسانده، اما متاسفانه پیگیر اجرای مفاد آنان نشده است. در وهله اول مجلس باید با همان تعابیری که رهبر معظم انقلاب فرمودند به جایگاه خود برگردد؛ در واقع نماینده مجلس باید هم از حیثت و عملکرد خود دفاع و هم قوانینی که به تصویب میرساند را مطالبه و نظارت کند.
حسین قنواتی، دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل درباره انتظارات دانشجویان از مجلس آینده در حوزه مبارزه با فساد، اظهار کرد: نماینده مجلس دوره آینده باید در وهله اول مشخص کند که قصد حمایت از چه نوع قشری (مفرح یا محرومین و مستضعفین) را خواهد داشت. طبیعتا شفافیت در این دوگانه جزو یکی از معیارهای انتخاب نماینده اصلح است.
وی در بخش دیگری از گفتگو، بیان کرد: جمعی از دانشجویان در نامهای به اعضا مجمع تشخیص مصلحت نظام نکاتی را درباره طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول که در این مجمع رد شده است، مطرح کردند. جریان دانشجویی به عنوان بازوی مشورتی نکات و مسائل مهم پیرامون این مسئله را بیان کردند.
قنواتی، کارآمدی را مهمترین ویژگی نماینده مجلس دانست و افزود: یکی از شاخصهایی که نماینده مجلس باید داشته باشد، عقلانیت انقلابی است.
وی تصریح کرد: قوانین بسیار کارآمدی در مجلس یازدهم به تصویب رسیده است، اما یکی از چالشهای این مجلس و نقد ما این است که پیرامون قوانین مهم همچون قانون بازنشستگی، مشکلات را با مردم مطرح نکردهاند. علیرغم تلاش دولت و مجلس محترم تاکنون شکاف که در دهه نود ایجاد شد، کامل نشده است.
دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل ادامه داد: داشتن یک برنامه جامع، یکی از شاخصهای دیگری است که در بحث کارآمدی یک نماینده میتواند حائض اهمیت باشد. در واقع یک نماینده نباید صرفا با حرفهای پوپولیستی نمایندگی مردم را از آن خود کند.
قنواتی افزود: علاوه بر این موارد، هر یک از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نماینده یک شهر هستند. مجلس آینده میتواند با اصلاح ساختار در مباحث اقتصادی و سیاسی کشور در جهت بهبود حوزه کلان پیش رود.
زهرا سعیدی، دبیر کمیسیون تشکیلات دفتر تحکیم نیز درباره شفافیت و مبارزه با فساد، عنوان کرد: مجلس دوره یازدهم که با شعار شفافیت پای کار آمد، تاحدودی تلاش خود در این زمینه (از قانع کردن نمایندگان تا ایجاد سامانه رای شفاف) را انجام داده است. اما متاسفانه تلاش نمایندگان در این زمینه کافی نبوده؛ چراکه تاکنون سرانجامی نداشته است.
این دانشجو درباره چالشهای دانشجویان در زمینه تحصیلگری ازدواج، گفت: تاکنون مجلس با تصویب قوانین متعدد در حوزه تحصیلگری ازدواج پیشگام بوده است، اما متاسفانه ضمانت اجرایی قانون تسهیلگری ازدواج وجود ندارد.
وی ادامه داد: دانشجویانی که متقاضی دریافت وام هستند با مشکلات متعددی روبرو هستند؛ به نحوی که فرایند دریافت وام به «هفت خان» تبدیل شده است. تاکنون اقداماتی جهت تسهیل فرایند وام دانشجویی برای افراد متاهل صورت نگرفته است. اگرچه وامها با هدف تسهیل شرایط دانشجویان ارائه میشوند؛ اما برخی از دانشجویان با مشکل ضامن روبرو هستند.
این دانشجو تصریح کرد: مسئله بعدی قانون جوانی جمعیت است؛ متاسفانه یک ماده از این قانون در دانشگاه اجرا نشده است. به طوریکه دانشگاه اعلام میکند که تاکنون بخشنامه اجرایی این قانون برای ما ارسال نشده است و در واقع تسهیلات زیرساخت اجرایی آن وجود ندارد که ما بخواهیم وارد فاز عملیاتی شویم.
روشنا شارچی، فعال بسیج دانشجویی نیز عنوان کرد: فقر فرهنگی حاکم، مسئلهای است که به طور عمده در آموزش عالی آموزش با پرورش با آن مواجه هستیم. در حال حاضر که دشمن دقیقا روی نقطه عطف انقلاب اسلامی یعنی جامعه جوان دانشجویی و علی الخصوص بر روی جامعه بانوان تمرکز کرده است.