به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه اتریشی "کوریر"، نتایج یک بررسی نشان میدهد که اکثر اتریشیها مخالف پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا هستند.
بر اساس این نظرسنجی، اکثریت اتریشیها معتقدند که اگر اوکراین به اتحادیه اروپا بپیوندد، این امر تأثیر منفی بر امنیت اروپا خواهد داشت.
بر این اساس ۵۲ درصد اتریشیها معتقدند که اوکراین نباید به اتحادیه اروپا بپیوندد.
اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا (ECFR) در بیانیه مطبوعاتی روز سه شنبه اعلام کرد که تنها ۲۸ درصد اتریشیها موافق این مسئله هستند.
در مقایسه، گفته شد که اروپاییها در مجموع برای گسترش اتحادیه اروپا و عضویت اوکراین باز هستند.
با این حال، نگرانیهایی وجود دارد که پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا میتواند خطرات اقتصادی و امنیتی برای جامعه و کشورهای عضو آن ایجاد کند که بیش از پذیرش کشورهای نامزد بالکان غربی است.
بر اساس این نظر سنجی ۴۵ درصد از افرادی که توسط ECFR در ۶ کشور اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار گرفتند معتقدند که پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا "اثرات منفی" بر امنیت اتحادیه اروپا خواهد داشت، در حالی که ۲۵ درصد انتظار "اثرات مثبت" دارند. به گفته افراد مورد بررسی، الحاق کشورهای بالکان غربی خطرات نسبتاً کمتری دارد.
در اتریش، این نگرانیها حتی آشکارتر است: ۶۲ درصد از مردم این کشورمعتقدند که الحاق اوکراین «اثرات منفی» بر امنیت اتحادیه خواهد داشت (در مقایسه با ۱۷ درصدی که انتظار اثرات مثبت دارند)، و ۵۰ درصد نیز این ارزیابی را در این مورد درباره کشورهای بالکان غربی به اشتراک میگذارند.
در مورد زمان گسترش نیز تفاوتهایی وجود دارد. بر اساس این نظرسنجی، نظر غالب در اتریش، دانمارک، آلمان و فرانسه این است که اتحادیه اروپا در حال حاضر نباید هیچ کشور عضو جدیدی را بپذیرد.
در مقابل، تمایل آشکاری برای گسترش اتحادیه اروپا در رومانی و لهستان وجود دارد. جمعیت اتریش روشنترین نظر را در این زمینه نشان میدهد: بر اساس گزارش ECFR، اکثریت قریب به اتفاق مردم این کشور (۵۳ درصد) موافق عدم پذیرش اعضای جدید اتحادیه اروپا هستند. تنها ۲۸ درصد در این کشور طرفدار توسعه در این مقطع زمانی هستند.
شرکتکنندگان در این نظرسنجی، پیوستن احتمالی ترکیه به اتحادیه اروپا را حتی انتقادیتر از پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا میدانند. ۵۱ درصد از افراد مورد بررسی در ۶ کشور عضویت ترکیه به اتحادیه اروپا را رد کردند.
بر اساس این نظرسنجی بینالمللی که از طرف ECFR، YouGov و Datapraxis در شش کشور عضو اتحادیه اروپا انجام شد در اتریش، رد عضویت ترکیه به ۷۲ درصد رسید و میزان تأیید به ۱۲ درصد کاهش یافت.
اروپاییها همچنین در مورد آلبانی، بوسنی و هرزگوین، کوزوو، گرجستان، مولداوی، مونته نگرو، مقدونیه شمالی و صربستان به عنوان کشورهای عضو آینده اتحادیه اروپا خوش بین نیستند. با نگاهی به شش کشور مورد بررسی به طور کلی، کمتر از ۳۰ درصد از پاسخ دهندگان از پذیرش یکی از کشورهای فوق الذکر در اتحادیه اروپا حمایت میکنند.
حمایت از الحاق کوزوو کمترین (۲۰ درصد) است. در اتریش، ۴۱ و ۳۶ درصد به ترتیب بر این عقیده هستند که جمهوری مولداوی و مونته نگرو نباید اجازه عضویت داشته باشند.