به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، درحالی که اغلب محافل صهیونیستی نگران پیامدهای جنگ غزه برای این رژیم در آینده هستند، روزنامه عبری جروزالم پست در گزارشی اعلام کرد که حمله حماس در ۷ اکتبر موجب ایجاد تحولی اساسی در چشمانداز سیاسی اسرائیل شده است.
این رسانه صهیونیستی افزود، همه میدانند که اسرائیل اکنون دیگر اسرائیل قبل از ۷ اکتبر نیست و اعتماد آن به خود و رهبران سیاسی و نظامی آن به شدت خدشهدار شده و احساس امنیت اسرائیلیها به شکل قابل توجهی آسیب دیده است. اسرائیلیها اکنون در میان اضطراب و خشم به سر میبرند و خشم شدیدی نسبت به کابینه وجود دارد. سوال ما این است که اسرائیل چگونه میتواند اینقدر بد شکست بخورد؟
نویسنده این گزارش تاکید کرد، سوابق گذشته اسرائیل نشان میدهد که بعد از جنگ کنونی با یک زلزله سیاسی بزرگ مواجه خواهیم بود؛ همانند اتفاقی که بعد از جنگ اکتبر ۱۹۷۳ رخ داد. این جنگ موجب خشم و ناامیدی اسرائیلیها شد و موجب گشت که جناح چپ سیطره خود را بر صحنه سیاسی از دست بدهد و راستافراطیها روی کار آمدند.
جروزالم پست تصریح کرد، مسلم است که حمله ۷ اکتبر به هیچ وجه مانند جنگ اکتبر ۱۹۷۳ اسرائیل را به سمت جناح چپ سوق نخواهد داد، اما منجر به یک زلزله سیاسی دیگری خواهد شد؛ به طوری که تعادل بین جناح چپ و راست به شکل قابل توجهی به هم میخورد. همچنین شاهد تغییرات چشمگیر در داخل احزاب سیاسی اسرائیل خواهیم بود.
این رسانه عبری تصریح کرد، آنچه محتمل است این میباشد که حزب وابسته به «بنی گانتس» رئیس حزب «اتحاد» و از سران اپوزیسیون اسرائیل با اختلاف زیادی نسبت به هریک از احزاب فعلی کنست پیشروی خواهد کرد و حزب لیکود و «صهیونیست مذهبی» به شدت سقوط خواهند کرد. همچنین احزاب دیگری نیز در کنست شکل خواهند گرفت. در این میان ممکن است «یوسی کوهن» رئیس سابق موساد یک حزب سیاسی را رهبری کند. همچنین صحبتهایی درباره تشکیل یک حزب جدید توسط رهبران جنبشهای اعتراضی ضد تغییرات قضایی که کابینه کنونی به ریاست بنیامین نتانیاهو قصد انجام آن را داشت، وجود دارد.
در ادامه این گزارش تاکید شده است، نظرسنجیها نشان میدهد که بسیاری از اسرائیلیها اجازه نخواهد داد که صحنه سیاسی اسرائیل به وضعیت قبل برگردد.
این درحالی است که سایر منابع عبری نیز سناریوهای تاریکی برای رژیم صهیونیستی در مرحله بعد از جنگ غزه ترسیم میکنند. در همین زمینه روزنامه عبری هاآرتص در گزارشی نوشت که روز بعد از جنگ صدها هزار نفر از نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل مجبورند به خانهها و مشاغل ویران شده خود برگردند و دهها هزار اسرائیلی در مناطق شمالی نیز متوجه میشوند که چارهای جز بازگشت به خانههایشان ندارند و البته اگر خانهای برای رفتن داشته باشند بسیار خوششانس هستند.
این رسانه عبری تاکید کرد، اسرائیلیها در روز بعد از جنگ دیگر نه ساکن شهرکهای نوساز خواهند بود و نه شهرکهای غیرقانونی در کرانه باختری. آنها نه بر وزارتخانههایی که شبیه خانه اشباح است سیطره خواهند داشت و نه دارای خانههای لوکس با استخر هستند. درواقع آنها در اسرائیل (فلسطین اشغالی) تبدیل به پناهجو میشوند. اسرائیل در روز بعد از این جنگ غزه به آغوش حکومتی فاسد برمیگردد که این فاجعه را بر سرش آورده است.