به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، کریستوفر چیویس، پژوهشگر بنیاد کارنگی، در تحلیلی که از سوی روزنامه گاردین منتشر شده، نوشت: از تاریخ ۷ اکتبر جهان از جنگ وحشتناک بین اسرائیل و غزه وحشت زده شده است، اما جنگ هم چنان میتواند ادامهدار شود. نیروهای انصارالله در یمن چندین هفته است که موشکهایی را به سمت کشتیهای تجاری و دریایی و به سوی جنوب اسرائیل شلیک کردهاند آنان همچنین از پهپادها استفاده کردهاند. فشار بر دولت بایدن برای توقف این حملات افزایش یافته است. طرفداران ایده لزوم اقدام نظامی آمریکا برای مقابله با انصارالله فکر میکنند چنین اقدامی از بروز یک جنگ بزرگتر جلوگیری خواهد کرد. با این وجود، اگر ایالات متحده بیش از حد پیش رود، ممکن است وارد جنگی شود که به شدت باید از آن اجتناب کند.
ایالات متحده برای تامین کمکهای بیشتر به اوکراین و کنترل شرق آسیا و دریای چین جنوبی تلاش میکند. این امر در لحظهای مخاطرهآمیز در امنیت جهانی رخ میدهد. اثرات منطقهای و جهانی آن اجتنابناپذیر خواهد بود و میتواند چندین دهه ادامه داشته باشد و ایالات متحده را دوباره به درگیریهایی در مقیاس بزرگ که نمیتواند آن را تحمل کند، سوق خواهد داد.
انصارالله، کنترل بخش بزرگی از یمن از جمله پایتخت آن کشور را در دست دارند. آنان به شدت با اسرائیل، عربستان سعودی و آمریکا دشمنی دارند. یگانهای انصارالله از ماه اکتبر با استفاده از پهپادها و موشکهای کروز به کشتیهای اسرائیلی حمله کردهاند. نیروی دریایی ایالات متحده تعدادی از این موشکها و پهپادها را سرنگون کرده، اما نمیتوان انتظار داشت هر آنچه انصارالله شلیک میکنند را بتوان رهگیری کرد.
برخی از تحلیلگران به آسیب احتمالی اشاره میکنند. اما مورد نگرانکننده، هزینههای اقتصادی برای کشتیرانی و قیمتهای نفت خواهد بود. پیشبینی میزان دقیق خسارت اقتصادی دشوار است، اما آسیب واقعی ممکن است رخ دهد و در صورت تغییر بیشتر مسیر کشتیها، احتمالا خسارت در طول زمان افزایش خواهد یافت. پیش از بحران اخیر ۱۲ درصد تجارت جهانی و ۳۰ درصد حملونقل کانتینری از مسیر دریای سرخ انجام میشد. دماغه امید نیک، مسیر بسیار طولانیتر و از نظر اقتصادی گرانتر و پر هزینهتر خواهد بود. حملات انصارالله، انتخاب بسیار دشواری را بر دولت بایدن تحمیل کرده است.
حملات گستردهتر علیه ایران یک قمار بزرگ خواهد بود و به جای بازدارندگی ممکن است ایران را تحریک کند تا در تلاش برای حفاظت از منافع و اعتبار خود یا هشدار به ایالات متحده، حمله نظامی انجام دهد. اگر ضد حمله ایران منجر به تلفات قابل توجه ایالات متحده شود، واشنگتن فورا تحت فشار قرار میگیرد تا اقدام تلافی جویانه انجام دهد. این وضعیت باعث هموار شدن مسیر به سوی یک جنگ منطقهای گستردهتر خواهد شد که به شدت به منافع ملی آمریکا آسیب میرساند.
کاخ سفید به دنبال اجتناب از خطر است و بنابراین بایدن ممکن است تصمیم بگیرد که اخلال انصارالله برای حملونقل تجاری را علیرغم هزینههای اقتصادی آن تحمل کند. بروز جنگ بدترین نتیجه را برای منافع آمریکا به همراه خواهد داشت.
همزمان با انتشار این تحلیل در گاردین، روزنامه نیویورک تایمز هم در گزارشی خاطر نشان کرد: دولت بایدن درباره هدف قرار دادن مواضع ارتش یمن، نگرانیهایی دارد و تصمیم بر آن شده که هنوز وقت حمله به یمن نیست. منابعی در دولت آمریکا میگویند نگرانی درباره از بین رفتن توافق آتشبس بین عربستان و انصارالله یمن، یکی از این نگرانیهاست. نگرانی شدید درباره تبدیل شدن جنگ غزه به یک منازعه گسترده تر، از دیگر دلایل نگرانی آمریکا است چرا که هدف قرار دادن حوثیها میتواند به سرعت بین کشتیهای نیروی دریای آمریکا و این گروه به درگیری متقابل تبدیل و ممکن است حتی پای ایران را بیش از پیش وارد درگیری کند.