به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ روز گذشته، وزارت حقوق بشر یمن در بیانیهای از اقدام برنامه جهانی غذا در توقف کمکهای این سازمان در مناطق تحت حکومت انصارالله خبر داد و آن را تأسف بار خواند.
در این بیانیه آمده است این تصمیم برنامه غذایی جهانی که نشان دهندهی سیاسی کاری این سازمان و نیز سیطره هژمونی آمریکا بر تصمیمات آن است، نشاندهندهی ذهنیت آمریکاییها در مواجه با موضوعات انساندوستانه است.
این بیانیه افزوده است آمریکا همواره از ابزار گرسنگی بهعنوان سلاح جنگی استفاده کرده است و نشان داده که قصد دارد با استفاده از این روشهای غیرانسانی، اقدام به باجخواهی سیاسی کند بدون آنکه به تبعاتی این اقدام برای مردم در پی خواهد داشت، توجهی کند.
این وزارتخانه تاکید کرد بزرگترین تحریمها و مانعتراشیهایی که مانع ارسال کمکهای بینالمللی و یا کم رنگ کردن آن تاکنون داشته است، از سوی آمریکا و نقشی است که در تصمیمات بینالمللی دارد بوده است. از سوی دیگر آمریکا همواره سرخود پیش شرطهایی برای ارسال کمکهای انسانی تعیین میکند تا بدینوسیله از کشورهای مختلف باجخواهی کند.
این بیانیه تصریح کرده است برنامه جهانی غذا در دفعات پیشین با فشارهایی که از طرف آمریکا وارد شده بود، کمکهای خود را به صورت محدود به یمن میفرستاد و رفته رفته این کمکها کاهش پیدا کرد تا همزمان با همبستگی مردم یمن با مردم مظلوم فلسطین، این کمکها به کلی قطع شد که این خود نشاندهندهی عدم بیطرفی این سازمان جهانی است.
این بیانیه افزوده است که برنامه جهانی غذا، تمامی فعالیتهای امدادرسانی خود را تنها در مناطقی که تحت سلطه شورای عالی سیاسی یمن(انصارالله) بوده است، متوقف کرده است و این اقدام، نیت سیاسی و خباثتآلود برنامه جهانی غذا و دستهای پشت پرده آن یعنی آمریکا را در زیر سوال بردن استقلال و وحدت یمن را نشان میدهد.
در این بیانیه از برنامه جهانی غذا خواسته شده است تا حد ممکن نسبت به ارسال کمکهای بشردوستانه به یمن بر اساس نص صریح توافقنامه ژنو در مورد حمایت از غیرنظامیان در زمان جنگ متعهد باشد.
این وزارتخانه همچنین از نسبت به سیاسیکاری موضوعات انسانی و امدادرسانیهای بشردوستانه که جان میلیونها یمنی را به خطر انداخته است، هشدار داده و به طور مشخص آمریکا را مسئول پیامدهای خطرناک این تصمیم برنامه جهانی غذا معرفی کرده است.