به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری امروز با خبرنگاران با اشاره به آمارهای اقتصادی گفت: هدفگذاری دولت سیزدهم این بوده که بتواند با ایجاد سیاستهای ثبات اقتصاد کلان به کاهش سرعت موتورهای خلق تورم در اقتصاد کمک کند؛ سیاستهای مشخصی از جمله کنترل رشد نقدینگی خصوصا در ۱۰ ماه گذشته در دستورکار ستاد اقتصادی دولت بوده است.
وی افزود: طبق اعلام بانک مرکزی، نرخ رشد نقدینگی در ۱۲ ماهه منتهی به آذر امسال به ۲۷ درصد رسیده است. همچنین رشد پایه پولی ۱۲ ماهه در ادامه روند نزولی خود، از ۴۵ درصد فروردین امسال به ۳۳.۵ درصد در پایان آذر ۱۴۰۲ کاهش یافته است.
سخنگوی اقتصادی دولت بیان کرد: روند ماهانه افزایش نقدینگی در سال جاری در اکثر ماهها نصف و به یکسوم رسیده و از ابتدای امسال رشد ماهانه نقدینگی ۱.۷ درصد بوده و این مقدار در سال ۱۴۰۰ ماهانه حدود ۲.۵ درصد بوده است و شاهد کاهش رشد نقدینگی هستیم. این مسئله چشمانداز ثبات اقتصاد کلان نشان میدهد.
خاندوزی عنوان کرد: تورم نقطه به نقطه در پایان آذرماه ۱۵ درصد کمتر از فروردینماه بوده و البته این بهمعنای کاهش قیمتها نیست، ولی شتاب افزایش مستمر قیمتها کاهش یافته است. گزارشهای صندوق بینالملی پول و نهادهای جهانی این است که چشمانداز اقتصاد ایران در سال میلادی بر استمرار کاهش تورم خواهد بود.
وی گفت: طبق گزارش مرکز آمار، در پاییز امسال نسبت به پاییز سال گذشته، ۷۰۰ هزار شغل جدید ایجاد شده و نرخ بیکاری به ۷.۶ درصد کاهش یافته و این عدد نسبت به پاییز سال گذشته ۰.۶ درصد کمتر است. کاهش بیکاری همزمان با افزایش نرخ مشارکت فعالان اقتصادی همراه بوده و در پاییز امسال ۶۱۲ هزار متقاضی جدید به فعالان بازار کار اضافه شده است.
سخنگوی اقتصادی دولت خاطر نشان کرد: علیرغم اینکه تحولات خوبی در بحث اشتغال در اکثر استانها داشتهایم، ولی همچنان در هفت استان کشور شاهد نرخ بیکاری دو رقمی هستیم و تمام تلاش دولت بر این است که این رقم نیز کاهش یابد. امیدواریم بتوانیم رشدهای اقتصادی حدود ۴ درصدیِ دو سال گذشته را امسال نیز همزمان با افزایش نرخ مشارکت اشتغال و کاهش نرخ بیکاری، ادامه دهیم.
خاندوزی در پاسخ به سوالی درخصوص صدور مجوزهای کسب و کار بیان کرد: در دو ماه گذشته که صدور خودکار مجوزها تعلیق شده، فرصت خوبی برای ارتقای درگاه فراهم شد و مجوزها مورد بازبینی قرار گرفت و امیدواریم در روزهای آینده، با اتصال همه دستگاهها شاهد صدور خودکار مجوزها باشیم.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص عرضه خودرو در سامانه یکپارچه، عنوان کرد: هیچ تغییری درخصوص استفاده از سامانه یکپارچه در دولت صورت نگرفته و تا زمانی که استفاده از خودرو بهعنوان کالای سرمایهای برای برخی اقشار مطرح است و تفاضای مازاد بر نیاز القا میشود که میتواند منجر به افزایش قیمت شود، دولت اصرار دارد تا از سامانه یکپارچه استفاده کند و برنامهای برای انحلال این سامانه در دست نیست.
سخنگوی اقتصادی دولت اضافه کرد: خودروسازان در سال گذشته و اوایل امسال در چند مرحله، محصولات خود را در سامانه یکپارچه عرضه کردند و حدود ۲ میلیون نفر ثبتنام داشتند و حتما پاسخ به این میزان تقاضا هر ماه متناسب با میزان تولید است. بنایی برای عدم استفاده از سامانه یکپارچه مد نظر نیست.
خبر تکمیل میشود...