به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان مرکزی طی نامهای به رییس جمهور و شورای عالی امنیت ملی خواستار حذف مازوت سوزی از نیروگاه اراک شد.
متن بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
《هُوَ أَنْشَأَکُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَاسْتَعْمَرَکُمْ فِیهَا》
۶۱ - هود
او خدایی است که شما را از زمین بیافرید و برای عمارت و آباد ساختن آن برگماشت
جناب آقای رئیسی
ریاست محترم جمهور و شورای عالی امنیت ملی
احتراماً به استحضار میرساند قصه پر غصه آلودگی هوای کلانشهر اراک همچنان ادامه دارد و با وجود تصریح به عدم مازوت سوزی نیروگاه شازند در مصوبه هیئت وزیران سال ۱۳۸۶ (طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک)، وعده دولتهای قبل و حتی قول عدم مازوت سوزی در سفر اخیر حضرتعالی به استان مرکزی تا کنون اجرایی نشده است و در فصول سرد سال مشهود میشود.
از آنجا که بحث آلودگی ناشی از مازوت موضوعی ملّی است و از بحران انرژی کشور سرچشمه میگیرد نکات و راهکارهای ذیل، به تفکیک کوتاه مدت و بلند مدت قابل توجه است:
عدالت در مازوت سوزی
همانطور که مستحضر هستید با وجود مصوبه شعام عملاً تمامی قوانین مغایر با آن، همچون قانون هوای پاک و سایر قوانین حمایتی در بحث محیط زیست خاصیت اجرایی خود را از دست داده و مطابق قانون دیوان عدالت اداری، غیر قابل ابطال نیز میباشد.
اما اگر در مصوبه شعام شرایطی همچون اولویت شهرهای شمالی و ... مطرح شده، باید مطابق با مُرّ آن عمل شود.
از آنجا که جهت مستقیم باد از نیروگاه شازند به سمت اراک است، مسئله بسیار حساستر بوده و تبعیض وزارت نیرو بین کلانشهر اراک و سایر کلانشهرهایی که عدم مازوت سوزی آنها اعلام و انجام شده است نه تنها در شان دولت انقلابی نیست بلکه اظهار نظرهای شاذ برخی مسئولین در وزارت نیرو راجع به آلایندگی نیروگاه شازند مزید بر علت است و لازمه حل آن دستور اصلاح شیوه فعلی تقسیم تولید برق و سهم گاز توسط جنابعالی است؛ از طرفی نکته مهم دیگر تبیین موضوع شرایط جغرافیایی و تاثیر مستقیم مازوت بر کلانشهر اراک برای اعضای آن شورای محترم میباشد.
سولفور زدایی مازوت و صادرات آن
با وجود محدودیت مخازن مازوت وزارت نفت، مازوت مورد استفاده فعلی بین ۳ الی ۳/۵ درصد حاوی گوگرد است که آلاینده محسوس اراک نیز تبدیل به اکسیدهای گوگرد شده و جان هموطنان را مورد تهدید قرار خواهد داد؛ لازمه حل این موضوع سولفور زدایی مازوت به زیر نیم درصد، عدم استفاده در کشور و صادرات آن با استانداردهای جهانی به کشورهای دیگر برای استفاده به عنوان سوخت کشتی و صنایع دیگر است.
پیگیری جانمایی غلط نیروگاه
تکلیف مسئولین و حق مسلم مردم است که گزارشی با این موضوع تهیه و به اطلاع آحاد مردم برسد؛ در زمان احداث نیروگاه شازند با چه هدفی ارگانهای ذی ربط به این جانمایی و جهت وزش باد به سمت اراک مجوزهای لازم را صادر کرده اند و اگر قصوری رخ داده است حتماً برخورد جدی صورت پذیرد، چرا که سلامت قریب به یک میلیون نفر را مورد هدف قرارداده اند.
اما راهکار اساسی و ریشهای بحران انرژی در کشور جز موارد ذیل نخواهد بود:
۱-اصلاح و ایجاد تنوع در سبد انرژی کشور
(در حالت فعلی سبد انرژی کشور با ۹۴ درصد سوخت فسیلی اداره میشود)
۲-جلوگیری از اتلاف انرژی و رساندن آن به میانگین جهانی (اعم از خطوط انتقال، ساختمانها و ...)
۳-ترویج و توسعه فرهنگ صحیح مصرف از جانب فرهنگی، چراکه صرف افزایش قیمت صرفاً فشار اقتصادی را بر خانوادهها بیشتر و موجب کاهش مصرف نخواهد شد.
با وجود سهم غالب استفاده از گاز در سوختهای فسیلی، شرایط توسعه میادین گازی کشور مناسب نبوده و از طرفی ناترازی موجود را در حال حاضر با مازوت و نیروگاههای حرارتی منسوخ شده جبران میکنیم، اما بحران انرژی باید ریشهای حل شود که متاسفانه در برنامه هفتم توسعه نیز آنچنان که باید و شاید به موضوع انرژی پرداخته نشده است.
خواهشمند است ضمن اقدامات کوتاه مدت لازم، با قید فوریت طرح و برنامه کارشناسی و عملیاتی بلند مدت و ترسیم نقشه راه با محوریت حرکت به سمت سه مورد تصریح شده تدوین شود و به صورت سالانه گزارش عملکرد مطابق نقشه تنظیمی به مردم ارائه شود و در انتهای برنامه به هدف حذف نیروگاههای با سوخت فسیلی ولو گاز دست یابیم.
در انجام این مهم میشود در قالب طرحهای متفاوت از ظرفیت مردم و بخش خصوصی نیز استفاده نمود؛ در غیر این صورت، وعدههای هر ساله به مردم محقق نشده و موجب تحمیل هزینه بر اعتبار افکار عمومی خواهد شد.
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان مرکزی