آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۹۳۵۰

استان البرز ۸۰ شهید تقدیم کرد/ تأکید بر تسریع احراز جانبازی مجروحان مردمی و نظامی در استان البرز

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز از آمادگی کامل استان البرز برای مدیریت وضعیت احتمالی جنگی خبر داد.

استان البرز ۸۰ شهید تقدیم کرد/ تأکید بر تسریع احراز جانبازی مجروحان مردمی و نظامی در استان البرز

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو،امیرحسین دانش‌کهن مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز ظهر امروز در نشست خبری که در سالن بنیاد شهیدبرگزار شد، با گرامیداشت یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه اخیر، عملیات مرصاد و دانشمندان شهید کشور اظهار کرد: دشمنان انقلاب اسلامی همچنان دچار محاسبات اشتباه درباره ملت ایران هستند و پاسخ مردم به این دشمنی‌ها همیشه با ایستادگی، غیرت و حماسه همراه بوده است.

وی با اشاره به تجربه تاریخی عملیات مرصاد در سال ۱۳۶۷ افزود: منافقین با حمایت استکبار جهانی تصور داشتند می‌توانند از غرب کشور وارد شوند و تا تهران پیش بروند، اما اولین مقاومت را مردم کرد منطقه نشان دادند و در نهایت، ارتش و شهید صیاد شیرازی ضربه نهایی را وارد کردند.

دانش‌کهن با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در ۴۶ سال گذشته با انواع توطئه‌ها مواجه بوده، گفت: اگر سرداری را شهید می‌کنند، هزاران سردار دیگر تربیت می‌شود. اگر دانشمندی را ترور می‌کنند، جوانان این مرز و بوم پرچم را برمی‌دارند و ادامه می‌دهند.

وی همچنین با تبریک روز خبرنگار به شهدای رسانه، به ویژه شهید محمود صارمی، گفت: در دورانی که ایران در قلب جبهه مقاومت ایستاده و غرب در حال فروپاشی تمدنی است، خبرنگاران باید علاوه بر روایت‌گری، تاریخ‌نگاری نیز انجام دهند. اگر شما ننویسید، دشمنان خواهند نوشت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به آمادگی استان البرز در مواجهه با حملات احتمالی در جریان جنگ اخیر اشاره کرد و گفت: حدود ۶ ماه پیش احتمال وقوع حملات بررسی و جلسات اضطراری برگزار شد. در همان روزهای نخست پس از وقوع درگیری‌ها، جلسه اضطراری با حضور ایثارگران و مسئولان نظامی و انتظامی استان تشکیل و وظایف مشخص شد.

دانش‌کهن از فرمانداران، سپاه، شهرداری‌ها و همه دستگاه‌های فرهنگی استان البرز بابت همکاری در تشییع شهدا تقدیر کرد و گفت: هماهنگی‌های لازم انجام شد تا در صورت نیاز، اطلاع‌رسانی دقیق درباره شهدا و جانبازان صورت گیرد و فرآیند تدفین و تشییع بدون تأخیر انجام شود.

وی نقش رسانه‌ها و خبرنگاران در بازتاب باشکوه مراسم تشییع پیکر شهدا را «بی‌بدیل» توصیف کرد و افزود: حضور گسترده مردم حاصل اعتماد به رسانه‌ها و اطلاع‌رسانی دقیق شما بود. قدردان این تلاش‌ها هستیم.

وی از مکاتبه رسمی با شهرداری و اداره کل مربوطه برای اختصاص قطعه‌ای ویژه به شهدای جنگ اخیر در آرامستان‌ها خبر داد و افزود: برنامه‌ریزی برای استمرار این تکریم در آینده نیز انجام شده است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز در ادامه  از شناسایی و ثبت رسمی ۸۰ شهید در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر خبر داد و گفت: این شهدا از مناطق مختلف استان بودند و پس از احراز هویت، مراحل طراحی و آماده‌سازی سنگ مزار آن‌ها با همکاری هنرمندان استان انجام شد.

وی افزود: تقریباً در همه گلزارها به جز آرامستان امام صاحب، نصب سنگ‌مزار شهدا به پایان رسیده است و فقط موارد محدودی باقی‌مانده که در روزهای آینده تکمیل خواهد شد.

دانش‌کهن در ادامه با اشاره به روند احراز مجروحان گفت: مجروحان به دو گروه نظامی و مردمی تقسیم می‌شوند. نیروهای نظامی و انتظامی از طریق سازوکار داخلی سازمان‌های خود روند احراز را طی کرده و پس از تأیید اولیه، به بنیاد شهید معرفی می‌شوند. 

وی درباره مجروحان مردمی نیز توضیح داد: اطلاعات اولیه از بیمارستان‌های سطح استان جمع‌آوری شده و لیست مجروحان در اختیار فرمانداری‌ها قرار گرفته است. افراد با ارائه مدارک به فرمانداری مراجعه می‌کنند و پس از استعلامات لازم، موضوع در شورای تأمین استان بررسی و برای تعیین درصد جانبازی به بنیاد ارسال می‌شود.

مدیرکل بنیاد شهید استان البرز با قدردانی از فرمانداران و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط افزود: با همراهی این عزیزان، انتظار داریم مراحل تشکیل پرونده برای جانبازان مردمی نیز در کمترین زمان ممکن انجام شود.

دانش‌کهن همچنین از فعالیت تیم مددکاری بنیاد خبر داد و گفت: مددکاران مجرب ما، که سال‌ها تجربه همراهی با خانواده شهدا را دارند، با خانواده‌های معظم دیدار و دلجویی کرده‌اند. تیم حقوقی بنیاد نیز در حال پیگیری امور حقوقی خانواده‌ها است.

وی در ادامه با اشاره به ضرورت احترام به گلزار شهدا افزود: براساس فتوای مقام معظم رهبری و مصوبه دیوان عدالت اداری، دفن افراد غیرشهید در قطعات مخصوص شهدا ممنوع است. از این‌رو انتظار داریم ضمن رعایت مسائل شرعی و قانونی، از دفن اموات در قطعات شهدا جلوگیری شود تا این مکان‌ها به عنوان یادمان‌های تاریخی مقاومت، حفظ شوند.

وی ضمن تقدیر از رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی تشییع باشکوه پیکر شهدا و نقش کلیدی خبرنگاران در جنگ روایت‌ها عنوان کرد: شما نه فقط راوی بلکه تاریخ‌نگار این دوران هستید و آنچه امروز ثبت می‌کنید، فردا سند هویت ملی و مقاومت مردم ایران خواهد بود.

وی با توجه به  پیشرفت پروژه عمرانی کنگره شهدای استان خبر داد و گفت: پس از جلسات هماهنگی با دستگاه‌های متولی و رفع مشکلات پیشین، مرحله نخست پروژه آسایشگاه جانبازان در البرز توسط پیمانکار اولیه به پایان رسید و اسناد مناقصه برای مرحله نازک‌کاری نیز تهیه و به تهران ارسال شد که خوشبختانه تأیید شد.

وی افزود: مرحله دوم پروژه شامل نازک‌کاری به‌زودی آغاز می‌شود.

دانش‌کهن بیان کرد: آگهی مناقصه منتشر شده و ظرف دو هفته آینده پیمانکار جدید انتخاب خواهد شد تا ادامه عملیات اجرایی بدون وقفه پیش برود.

وی با اشاره به اقدامات فرهنگی مکمل این پروژه خاطرنشان کرد: تولید فیلم سینمایی، مستند، کتاب و سایر آثار فرهنگی با محوریت شهدای استان البرز در دستور کار قرار دارد و بخش عمده‌ای از این تولیدات طبق زمان‌بندی تا مهرماه آماده بهره‌برداری خواهد بود.

وی در پایان ضمن قدردانی از نهادهای همکار ابراز امیدواری کرد که مجموعه کنگره شهدای البرز به‌عنوان پایگاه فرهنگی و یادمان ایثار و مقاومت، در آینده نزدیک به بهره‌برداری برسد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار