ریاض منصور سفیر فلسطین در سازمان ملل متحد در حاشیه اجلاس کشورهای جنبش عدم تعهد و در گفتگو با خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجو به اوگاندا گفت: ما اینجا به کنفرانس مسئولان عالیرتبه جنبش غیرمتعهدها آمدهایم و دیدگاه کامل خود را مطرح کردیم. درباره تمامی موضوعاتی که تاثیرگذار بوده است و در مورد دیدگاه ما به صورت یکپارچه اتفاق نظر داشتن، بدون آنکه کوچکترین اصلاحی در مورد آنچه ما نیاز داشتیم، بیان کنند.
وی افزود: به همان چیزی که در نشست وزیران بیان شد و بدان اعتماد کردند، به امید خدا در نشستی که امروز در سطح سران برگزار خواهد شد نیز موافقت خواهند کرد. ما چه چیزی بیان کردیم و آنان با چه چیزی موافقت کردند؟ مفاد مواردی که مورد موافقت قرار گرفت عبارتست از جنبش غیرمتعهدها به صورت یکپارچه در مورد توقف فوری جنگ علیه مردممان در نوار غزه تا اینکه جان آنان در امان بماند و ما بخاطر این موضع به تنهایی در سازمان ملل متحد و در دنیا مبارزه نمیکنیم؛ چراکه فلسطین تنها نیست بلکه فلسطین و عربها و سازمان همکاریهای اسلامی و اکنون نیز جنبش غیرمتعهدها با حضور ۱۲۰ کشور در کنار ما هستند.
منصور در ادامه گفت: ما به دنبال نتیجه نیستیم؛ ما تصمیم گرفتیم که در ابتدا باید کمکهای انساندوستانه متناسب نیازهای مردممان در نوار غزه وارد شود و از شمال و جنوب و شرق و غرب صورت گیرد و با ساز و کارهایی که از سوی سازمان ملل متحد برای بررسی محمولههای کمکرسانی صورت میگیرد، موافق هستیم و اسرائیل حق بررسی آنها را ندارد.
سفیر فلسطین در سازمان ملل متحد افزود: این کار به منظور افزایش سرعت فرایند کمکرسانی به مردم انجام میگیرد تا بدینوسیله آب، غذا، دارو، سوخت و بازگشایی بیمارستانها و بازسازی خانهها و ترمیم آن مورد توجه قرار گیرد و موضوع دوم، که همگی ما بر آن اتفاق نظر داریم، ممانعت از کوچاندن اجباری مردم است که این اقدام یک جنایت جنگی بهشمار میآید.
منصور گفت: این موارد، اهداف فوری است علاوه بر این، اتفاق نظر داشتیم که از این ابتکارعمل آفریقای جنوبی سپاسگزاری کنیم و درخواست داریم از کشورهایی که میتوانند در راستای ویژگی وطنپرستانه خود، با صدور بیانیههای سیاسی اقدام آفریقای جنوبی را گرامی بدارند و زمانیکه روند دادگاه به مرحله دوم انتقال پیدا کند، در شکایت از موارد اساسی که همان جنایت جنگی کشتار دستهجمعی علیه مردم فلسطین است، تا اینکه تعداد زیادی از کشورها در در دادگاه علیه اسرائیل دست به شکایت بزنند.
ریاض منصور افزود: همگی اینها مورد تصویب قرار گفت؛ و همچنین تصمیم گرفتیم تا در ارجاعها کمک کنند و ارجاعات فراخوانده شوند همانگونه که کشورهای زیادی فراخوانده شدند از جمله آفریقای جنوبی، شیلی و مکزیک و کومورو و جیبوتی و بنگلادش و بولیوی در حمایت از درخواست آغاز تحقیقات در جنایتهای جنگی در نوار غزه از سوی دادستان در دادگاه بینالمللی کیفری انجام گرفته است.
وی در ادامه گفت: همگی تصمیم گرفتیم در آیندهای نزدیک در شورای امنیت درخواست عضویت کامل حکومت مستقل فلسطین در سازمان ملل متحد را پیگیری کنیم تا اینکه به مجمع عمومی راه پیدا کنیم تا تصمیماتی را برای برگزاری کنفرانس بینالمللی که دارای صلاحیتهای کامل باشد و بر اساس قانون بینالمللی و اتفاق جهانی در مورد پایان اشغالگری و نیز تاکید بر راهحل دو دولتی و برپایی حکومت مستقل فلسطین بر اساس مرزهای پذیرفته شده در حزیران ۱۹۶۷ که پایتخت آن قدس شریف قرار داده شود.
سفیر فلسطین در سازمان ملل افزود: همهی اینها مورد توافق گرفته شد و هماکنون برنامه جنبش غیرمتعهدها بدون آنکه یک حکومت مخالف با آن باشد، موافقت با این موضوعات است بر همین اساس، این موضع مختص به فلسطین نیست، بلکه این موضع مورد موافق اکثریت غالب به اتفاق همگی کشورهاست. میخواهیم که این دستاورد در آیندهای نزدیک در سازمان ملل متحد، در شورای امنیت و مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دادگاه بینالمللی کیفری و دادگاه بینالملل محقق شود. همانگونه که خطاب به مردم ایران اشاره کردید، شما به عنوان حکومت مستقل فلسطین، از حکومت و مردم ما در این چارچوب چه انتظاری دارید؟ ما حکومت و مردم ایران را به عنوان دوست و یاور مردم فلسطین میدانیم که خواستههای ما را درک میکند و از مبارزه و جنگ ما حمایت میکند.
وی در انتها گفت: از جهان میخواهیم که یکپارچه از مردم فلسطین حمایت کنند و نیز از حاکمیت مردم فلسطین حمایت کنند مطمئن باشند که مردم فلسطین میتوانند خود را یکپارچه و متحد کند و مشکلاتش را حل کند و هیچ مشغولیتی ندارد مگر توقف دشمنی با مردم فلسطین و به ارمغان آوردن آزادی برای مردم فلسطین.