محمد مرادی، مدیر عامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو بیان کرد:۲۰ درصد از تولید تخممرغ کشور در قالب زنجیرهها و حدود ۸۰ درصد در واحدهای غیر زنجیره تولید میشود که همه تولیدکنندگان در تلاش هستند تا بهسوی افزایش بهرهوری و بهبود روند تولید حرکت کنند.
وی افزود: مهمترین اقدام تحولی بخش بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش بهرهوری در چرخه تخممرغ تلاش تأمین بهموقع نهاده در زمان طلایی آن برای تولیدکننده بود.
این فعال اقتصادی ادامه داد: این باعث شد تا دغدغه تولیدکنندگان در این حوزه مرتفع شود. سایر اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۲ در این حوزه، حمایت از بازار داخلی و همچنین رفع منع صادرات تخممرغ بود که کمک بزرگی به تولیدکنندگان تخممرغ کرد.
وی گفت: برنامهریزی امسال برای تولید تخممرغ به دلایل مختلف موجب افزایش ظرفیت و تولید شد. این دلایل اعم از پیشبینی تغییر سرانه مصرف تخممرغ در کشور و برنامهریزی برای صادرات مستمر این محصول بود که باعث شد در افزایش تولید محصول و صادرات مستمر موفق باشیم.
مرادی ادامه داد: در مقطع کوتاهی منع صادرات به وجود آمد که با تصمیم بخش بازرگانی جهاد کشاورزی رفع شد البته طبق روال در نیمه دوم سال مصرف داخلی تخممرغ در کشور افزایش پیدا میکند و صادرات آن نیز محدودتر میشود.
این فعال اقتصادی در پایان گفت: وزارت جهاد در چهار ماه گذشته طی اقداماتی که انجام داد توانست کمبودی که در تأمین نهادهها بهخصوص کنجاله سویا داشت را جبران کند. همچنین شرایطی فراهم کرد تا نهادههای چند ماه آینده تولیدکننده را تأمین کند که با توجه به این اقدامات مؤثر، شرایط کمی و کیفی برای تولیدکننده به شرایط ایده آل نزدیک شود.